Mersin’de depremzede kadınlar unutulmadı

Sazak Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Haset zımnında sarsıntı bölgelerinden Mersin Ağacı’e mevrut ve kentte konaklayan kadınlara müteveccih brifing söyleşisi düzenledi ve ardından bile hıfzıssıhha seti dağıtımı gerçekleştirdi.

Bilgilendirme gezisi ve hıfzıssıhha paketi dağıtımı için konuşan Mersin Ağacı Büyükşehir Belediyesi Avrat ve Ev Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kadın Bölüm Müdürü Edibe Kıran, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle tıpkısı izlence düzenledik. Depremzede kadınları bu yaşadıkları el süreçte gerekli bilgiler, hukuki proses, bu süreçteki hakları, hakların referans süreleri ve başvuru yöntemleri kadar konular için bize destekte kâin gönüllü avukatlarla birlikte bilgilendirdik” dedi.

Sahil, izlence sayesinde depremzedelerin hem sorularına karşılık bulduklarını hem bile umumi bir bilgi sahibi olduklarını söyledi. Depremden etkilenen kadınlara, ivedi ihtiyaçları olabilecek ferdî hijyen malzemelerini de ulaştırdıklarını tamlayan Yaka, “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza bir hijyen seti hazırladık. İçerisinde ahali kremi, temiz ped, diş fırçası, diş macunu, tarak, çalım-on, deodorant, kavşak nemlendirici kabil ürünlerin bulunduğu bu paketi birlik depremzedelere kardeş kardeş ulaştırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mersin Ağacı Büyükşehir Belediyesinin Tarsus’ta kâin Berdan Konukevi ve Bilgisizlik Kampı bungalov evlerde ağırladığı depremzede kadınlara üstelik çevrim dolayısıyla hıfzıssıhha setleri dağıtıldı.

Hatay’da yaşanan yıkıcı depremin ardından ailesiyle gelişigüzel Büyükşehir Belediyesi Tarsus Berdan Konukevine sığınan Nesibe Fırıncıoğulları, Kadınlar Gününde sunturlu bir sürprizle karşılaştıklarını belirterek, “Burada barınma ihtiyacımız, eşya-içecek ve diğer ana ihtiyaçlarımızın hepsinin karşılandığını söyleyebilirim. Büyükşehir Şehremaneti Başkanımız Vahap Seçer’e ve bütün çalışanlarına çok teşekkürname ediyorum. Bugün 8 Mart Acun Kadınlar Günü, bizi unutmadı. Bizlere ayrı ayrı hediyelerini sundu. Onun için da çokça teşekkür ediyorum” dedi. – MERSİN

Share: