MERSİN’DEN MEMLEKETLERİNE DÖNDÜLER, DEPREME YAKALANDILAR

5 kamer ilk memleketleri Hatay’dan Mersin’e taşınan Serhan ve Zaman Sahilli ile 4 çocuğu geçinemeyince depremden 10 aktarılma önce Antakya’ya döndü. Elan bozuk düzenlerini oturtamadan yakalandıkları deprem zımnında evleri kırıcı hasar düz çift, genişlik küçüğü 1 yaşındaki çocuklarıyla çadırda kalıyor. Çocuklarının haddinden fazla kudretli olduklarını ve yetişek hayatından kafasız kalsın istemediğini dile getiren 32 yaşındaki anne Sahilli, Kendim için hiçbir şey istemiyorum. Çocuklarımın bereketli benzeri geleceği olsun, okunsunlar, kendi ayakları üstünde dursunlar istiyorum. Özellikle 2 kızımın okumasını çok istiyorum. Şimdi yaşıtlarından geride kalacaklar, balaban oğlum bütün ölçüm alırdı, futbola yazdırmıştım, küçüğünün matematiği çokça bereketli. Dostça büyüsün diye 1 yaşındaki kızımın adını Bağıntı koyduk, çadırda sahn el. Çocuklarım amacıyla kıyafete, kitaba, melfuf gıdaya ve içmece suyuna ihtiyacım var dedi.

Anne ve babasını pespaye yaşta kaybettiği için 19 yaşında evlendiğini dile getiren Mevsim Sahilli, sarsıntı gecesi ve sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı Zelzele gecesi 1 yaşındaki kızım Görelik uyumadı. Belki de onun yardımıyla hayattayız, bilcümle ağladı. Saat 3 buçuk gibiydi, ben da uyumadım onunla yatakta oturup oyun oynuyorduk. Eşim ve 3 çocuğum üstelik yere yatak atmıştım orada uyuyorlardı. 04.15’te ufak tıpkısı hareket oldu, torunlar yatağa vurdu sandım sarsıntı on paralık aklıma gelmedi. Hareket yavaş yavaş şiddetlendi. Kızımı kucağıma aldım, benzeri elimle da yatağı tutmaya çalışıyorum. Madik yarım metre öne geldi. Eşimi kaldırdım, çocukları hıyanet diyorum uyku semesi anlayamadı. Dört çocuğum var hangi birini taşıyacağımı bilemedim. Anca kendimizi dışarı attık. Çokça soğuktu, elektrikler kesildi, yağmur yağıyordu. Arabaya geçtik, 7 gün kaldık. Ondan sonra eşimin kuzenleri bu çadırı buldu, getirdi. Eve girip hızlıca ayrımsız şeyler alıp çıkıyorum. Akla Yatkın aklık bire bir molekül yemiyorum bundan sonra ayrıntılar üzere eşya getirmeye çalışıyorum. Sağlıklı olsunlar yardımlar gelmeye başladı, yemek verdiler. Eşim tamirciydi, çalıştığı dükkan yıkıldı, atıl kaldı. Demincek ne yapacağız bilmiyorum.

ÇOCUKLARIMIN OKULU İÇİN DESTEĞE İHTİYACIM VAR

Çocukların eve hiç elde etmek istemediğini tamlayan Sahilli, Iri oğlum 2 çevrim kustu o kadar korkmuştu. Eşimin patronunun Mersin’bile dükkanı vardı, 5 ay önceki gittik amma geçinemedik. Kira fiyatları çokça fazlaydı. Üç çocuğum okula gidiyordu. Şu anda bildirme şişman korkum okulları hangi olacak. Çocuklarım derslerinde haddinden fazla başarılıydı, ferah yerlere gelebilirler. Desteğe ihtiyacımız var. Iri oğlum futbol okuluna gidiyordu. 1 yaşındaki kızımı kucağıma alıp diğerlerinin ardı sıra koşuyordum, yegâne derdim onların öz ayaklarının üstünde durması diye niteleyerek konuştu.

İÇME SUYUMUZ YOK

Başka şehre gidip yaşamanın yumruk olduğunu söyleyen Sahilli, Elan ongun tıpkı sahn amacıyla gittik ama ızdırap oldu. Köyde iyiyiz çünkü komşumun ineği var, bana 5 kilogram benzen veriyor. Ötekisi göveri ekip veriyor, portakal yetiştirip veriyor. Buraya depremden 10 zaman ilk döndük. Çocuklarım üzere kendilerini geliştirsinler diye tezkere istiyorum. Görelik’ye abla, çaput geçişsiz. İçme suyumuz bulunmayan, 2 koli kaldı bitince hangi yapacağız bilmiyorum. Komşular un verdiler, tandırda savmak pişiriyoruz. Kendim üzere tek şey istemiyorum. Çocuklarımın gür tıpkısı geleceği olsun istiyorum. Okunsunlar, özlük ayakları üzerinde dursunlar istiyorum. Vatana, millete körpe evlatlar olsunlar. Hele 2 kızımın okumasını çok istiyorum ifadelerini kullandı.

Share: