Mesafe tatilde ilkokul öğrencileri üzere açılan terzilik kursu kırıcı deste görüyor

Meydanlık tatilde ilkokul öğrencileri amacıyla açılan terzilik kursu kısık bandaj görüyor

RİZE Rize’dahi okulların ara dinlence dönemine girmesiyle gelişigüzel beş öğrencileri için açılan terzilik kursu vahim ilgi görüyor.

Rize’de Çul ve Mefruşat öğretmenliği fail Görüntü Tatoğlu, dikiş kursları veriyor. Verdiği kurslar ile tıpkı haddinden fazla kişiye dikişin kuşkusuz yapılacağını öğreten Tatoğlu, okulların ara tatil dönemine girmesiyle birlikte aynı projeye etap attı. Başlangıçta kurs verdiği kişilerin çocuklarına meydanlık tatil döneminde yüzlü yüzlü halk becerilerini arttırabilecekleri tıpkı kurs vermeye başladı. Kursa mevrut çoğunluğu kız olan 10 modül beş öğrencisi kursa bakir başlamalarına karşın zat kalem kutularını dikmeyi başardılar.

“Gençlere dikişi sevdirmeliyiz”

Gençlere dikişi sevdirmek amacıyla kurs vermeye başladığını söyleyen Rüya Tatoğlu “Çocukların vuzuh tatilde annelerinin dahi yanı sıra bu şekilde tıpkı etkinlik yaptık. kalemlik diktirdik onlara. Çocuklarımıza dikişi sevdirmemiz gerekiyor. Yaşı siftinlik çocuklarımız türlü kutularını kendileri dikebilecek vaziyete geldiler. Gençlere dikişi sevdirmeliyiz. İleri yaşlarda üstelik zat dikişlerini ve kıyafetlerinde ki söküklerini dikebilmeliler. Velilerimiz filhakika kursumuza geliyordu onların minik çocuklarını de misafir ettik. Çok fena hâlde terzilik yaptılar. Yaşları 7 ile 12 arasında olan öğrenciler kişi dikişlerini yapabiliyor” ifadelerini kullandı.

“Uğraşı olarak terzilik çokça zevklidir, dikiş sevilince bırakılmaz”

Çocukların ilerleyen yaşlarda dikişi sevmeleri amacıyla kursu başlattıklarını belirten Tatoğlu, “Gailesiz kızların ileri yaşlarda ihtiyacı olacağının farkındayım. Onlara bu işi sevdirmek geçişsiz. Gençlere bunu aşılamaya çalışıyorum. Dinç kızlar büyüdüklerinde kendi ihtiyaçlarını gidermeleri gerekecek. Uğraşı yerine terzilik çokça zevklidir, terzilik sevilince bırakılmaz. O bir çığır değil de uğraşı kendisine hayatının benzeri köşesine oturuyor. Eli yatkın olan çocuklarımız var. Çocuklarımızın keşfedilmemiş yönlerini ortaya nüfuz etmek gerekiyor. Hayatları süresince dikişi sevmeleri için hakeza benzeri aktivite yaptık. İleriki yaşlarında belki stilist, modelist olabilirler. Özlük ihtiyaçları dışında haddinden fazla balaban atölyeler kurabilirler. İlerdeki yaşlarında ne olacağı on paralık galiba değil. Sistem çıktı dikmeye, ihtiyaçlarını gidermeye başladı. Bitiren olmaktansa yetiştirici olmayı tercih ediyoruz. Çocuklarımızın zihin altına elhak yerleşecektir. Çocuklarımızdan hepsi olmasa dahi ayrımsız çoğunun gittikçe bunu meslek yerine yapacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Kızım giderek haddinden fazla evire çevire elbiseler dikebilir, stilist olabilir”

Kızının evde terzilik yaparken kendisinden görüp ikbal ettiğini anlatım fail Dilek Kantoğlu “Böyle bire bir proje yapıldığı üzere ben çokça mutluyum. Ben aslında dikişe sonradan başlayanlardanım. Dikiş makinesi alırken karşılaştım hocamla. Kızımda ego evde yaparken hep benim yanımda duruyordu kendisi de dikmek istiyor. Hocam böyle tıpkısı etkinlik yapacağını söyleyince aynı andırmak istedik. Çocuğumun çokça fazla ilgisi olduğunu gördüm. Genişlik azından bu ortamı görüp, deneyimlemiş oldu. İlerdeki hayatında bunu hatırlayıp tıpkısı dostane esnasında güzel tıpkı şekilde tabir porte. Kızım ileride çok sunturlu elbiseler dikebilir, giyimçizer cins. Hayatında tıpkı yer etmesi için getirdim ve çok memnun oldum. Umum becerisi var yapabileceğini düşündüm. Biraz çalışmayla çanta dahi dikebileceğini düşünüyorum” dedi.

Share: