Meteoroloji sarı kodla uyarmıştı! İstanbul’da baran başladı

Hava Bilgisi Genel Müdürlüğü, pazar haset aralarında İstanbul dahil 17 ilde yağmur uyarısı yaptı. Pazartesi günü itibarıyla İstanbul’bile sabah saatlerinde boğaz çevresindeki kâh ilçelerde yağmur başladı. Sarıyer, Beykoz ve Şişli ilçelerinde enerjik olduğu görülen yağış zımnında trafiğe sâdır vatandaşlar bata çıka sefer alabildi.

17 İLE SARI KODLU UYARI VERİLDİ

Sarı kodlu uyarı yapılan iller ortada Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce kayran alıyordu. Bursa’bile ve henüz birçok bölgede da sabah saatlerinden itibaren baran etkisini göstermeye başladı.

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAYIMLADI

İstanbul Valiliği üstelik içtimai medya hesabından uyarma mesajı yayımladı. Yayınlanan mesajda, “Hava Bilgisi’ye göre; erte ilk saatlerden itibaren İstanbul’da sağanak ve gök gürültülü boğanak yağışların; fasılalı ve yerli yerine kuvvetli olması bekleniyor. Ansızın baskın ve su baskınına alın titiz ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

SICAKLIKLARDA DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

Genel Yönetmenlik, albeni sıcaklığında mehabetli tıpkısı değişiklik olmayacağını de açıkladı. Rüzgar hızının ise Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde mağrip ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra ölçülü kuvvette esmesi bekleniyor.

SARI UYARI NEDİR?

Solgun, havada “potansiyel acı durumu”na belen ediyor. Adisyon edilen meteorolojik hikâye sıra dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek cerrahi müdahale konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.



Share: