Meteorolojiden boğanak uyarısı! Listede İstanbul dahil bir nice şehir var

İstanbul’bile günlerdir muhtemel yağmurun bire bir nev gelmemesi, vatandaşların gelgel durumuna olan ilgisini artırdı. Bu nedenle Meteoroloji Genel Müdürlüğü yoluyla paylaşılan 5 günce albeni oranlama raporu balaban deste gördü. Raporda, özellikle İstanbul tevessül etmek için birçok mülk için bora yağış uyarısında bulunuldu.

ÇEKICILIK SICAKLIĞINDA ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİKLİK YOK

Hava Bilgisi’den yapılan akıbet değerlendirmelere bakarak, gelgel sıcaklığında yüce aynı değişik beklenmiyor. Albeni sıcaklığı genellikle mevsim normalleri civarında, gün doğusu bölgelerde yer düz sezon normalleri üstünde seyredeceği adisyon ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde günindi ve güneybatı yönlerden belli belirsiz, arada bir orta kuvvette esmesi bekleniyor. Meteoroloji, bora yağışın beklendiği kentlerle ait detayları bile açıkladı.

AKŞAMDAN İTİBAREN ETKİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLAYACAK

Yağışların bu gece önceki saatlerde Kütahya, Eskişehir, Bilecik, Bolu ve Karabük çevreleri ile Bursa’nın cenup ve maşrık, Sakarya’nın güney, Ankara’nın kuzey ve mağrip, Çankırı’nın garp ilçelerinde yerli sağlam olması bekleniyor.

İSTANBUL’DA YAĞIŞ PAZARTESİ ETKİLİ OLACAK

Hava Bilgisi Umumi Müdürlüğü eliyle yayınlanan raporda, İstanbul’un durumu bile düşkünlük ediliyordu. Rapora bakarak Marmara genelinde boğanak yağış, pazar gününden itibaren çalışkan olmaya başlayacak. Yağışın İstanbul’üstelik çalışkan olacağı çağ ise pazartesi kendisine kaydedildi. Vatandaşların hâkim ve akarsu baskınlarına cebin de dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 5 günce çekicilik oranlama raporu:



Share: