Meteoroloji’den İstanbul ve Ankara dahil 17 ile solgun kodlu uyarı! Apansız başat ve su baskınları için müdebbir olunması istendi

Meteoroloji Umumi Müdürlüğü’nden gelen akıbet gelgel raporlarına bakarak yarın günün ilk saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Marmara’nın güney ve doğusunda İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale’nin doğusunda, Günindi Karadeniz’bile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu’dahi, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinde fasılalı ve domestik namına kuvvetli yağış bekleniyor.

İSTANBUL DAHİL 17 İLE SARI KODLU UYARI

Öte yandan 17 devlet amacıyla sarı kodlu uyarma verildi. Bu iller beyninde Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce düzlük alıyor.

SEL VE SU BASKINI UYARISI

Meteoroloji’den yapılan açıklamada “Yağışların; Marmara’nın şimal ve doğusu, Garp Karadeniz (Sinop dünya), Çanakkale’nin iç kesimleri, Eskişehir çevreleri ile Ankara ve Çankırı’nın yıldız ve mağrip kesimlerinde meydan kayran sağlam olması beklendiğinden yeğin, feyezan, ulaşımda aksamalar üzere olumsuzluklara cebin müdebbir ve tetik olunması gerekmektedir” denildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAYIMLADI

İstanbul Valiliği de toplumsal medya hesabından ihtar mesajı yayımladı. Yayınlanan mesajda, “Meteoroloji’ye göre; ferda önceki saatlerden itibaren İstanbul’üstelik bora ve asuman gürültülü sağanak yağışların; espaslı ve yerli kendisine akva olması bekleniyor. Birdenbire başat ve akarsu baskınına karşı tetik ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

SICAKLIKLARDA DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

Öte yandan Umum Müdürlük, albeni sıcaklığında mefret aynı farklılık olmayacağını üstelik açıkladı. Rüzgar hızının ise Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde gün batısı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra mutedil kuvvette esmesi bekleniyor.

SARI UYARI NEDİR?

Zerrin, havada “gizil od durumu”na belen ediyor. Hesap Pusulası edilen meteorolojik vaka sıra dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek cerrahi müdahale üstüne dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.



Share: