Meteoroloji’den İstanbul’un bile süresince olduğu 5 bölgeye boğanak yağmur uyarısı

Türkiye’nin birçok bölgesinde enerjik olan sıcak ve buğulanmış çekicilik vatandaşları bunaltırken Hava Bilgisi’den bu hafta amacıyla serinletici benzeri fen geldi. Hava Bilgisi Umumi Müdürlüğü yoluyla yapılan serencam değerlendirmelere bakarak ülkemizin kuzey ve iç kesimleri ile Maşrık Akdeniz’in parçalı ve yer kayran haddinden fazla bulutlu, Maşrık Akdeniz, Gün Doğusu Karadeniz’in bağırsak kesimleri, Şarki Küçük Asya’nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Burdur, Düzce, Bolu, Karabük ve Van çevreleri, İstanbul’un Avrupa Yakası’nın kuzeyi ile Çanakkale’nin yıldız ve şark, Antalya’nın kuzeybatı, Kütahya’nın şimal kesimlerinin domestik gelmek için boğanak ve gök gürültülü bora yağışlı, farklı yerlerin bir iki bulutlu ve münhal geçeceği adisyon ediliyor.

22 Ağustos Pazartesi günü gelgel durumunun parçalı bulutlu, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Sakarya çevreleri, İstanbul’un Avrupa Yakası’nın kuzeyi ile Çanakkale’nin kuzey ve gün doğusu kesimlerinin yerel gelmek için boğanak ve asuman patırtılı boğanak yağışlı geçeceği adisyon ediliyor.

SALI HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji’nin 5 günce albeni oranlama raporuna göre salı haset Marmara Bölgesi’nde asuman patırtılı sağanak yağış bekleniyor. İç Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Rum Bölgesi’nde bora yağışlı geçeceği hesap ediliyor. Başka bölgelerin birkaç bulutlu ve ayan geçeceği adisyon ediliyor.

24 AĞUSTOS ÇARŞAMBA HAVA RAPORU

Marmara Bölgesi ve Iye Bölgesi’nde gök curcunalı sağanak yağmur beklenirken İç Küçük Asya’üstelik bile boğanak yağışlı geçeceği tutum ediliyor. Perşembe cuma namazı ise Marmara Bölgesi ve Veli Bölgesi’nde asuman patırtılı sağanak yağış beklenirken İç Rum’bile birlikte boğanak yağışlı geçeceği anlayış ediliyor. Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi’nde asuman curcunalı boğanak yağış bekleniyor.

ALBENI SICAKLIĞI

Önemli benzeri başkalık olmayacağı, alelumum sezon normalleri civarında, çöz ve yıldız kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği aritmetik ediliyor.

RÜZGARA DİKKAT

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde günindi ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra itidalli kuvvette esmesi bekleniyor.



Share: