Mezun olduktan 43 yıl sonra yeniden buluştular

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, Ticaret Iz Lisesi’nin 1979 mezunları, 43 yıl aradan sonra vefa ve kaçınmak buluşmasında araya geldi.

Bu sene ikincisi planlı buluşmanın arz birey anları ise; hayatını kaybeden mezunlar üzere yazılan şiirin okunması esnasında yaşandı. Okul arkadaşlarını gözyaşları ile eloğlu eden mezunlar, o zaman çekilen fotoğraflarla birlikte anılarını tazeledi.

Şimdiki adı Ağır Sağlıklı Mesleksel Ustalık Küçük Asya Lisesi olan okul bahçesindeki kavuşma, Almanya’da diri ve kendisi bile mezun olan Bahattin Saykın’ın organizesi ile gerçekleşti. Yapılanma ekibinde ise, Sadettin Kerki, Fatih Darendeli, Şaban Bostancı, Ahmet Akdemir ve Erol Tığ yer aldı.

43 sene aradan sonraları ayrımsız araya mevrut mezunları, o dönemde okulda öğretmenlik fail esame ile İlçe Milli Eğitim Yazıhane Müdürü Mehmet Yılmaz ve okul müdürü Faruk Doğan da serbest bırakmadı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın küşat konuşmasını fail Bahattin Saykın, Ticaret Çığır Lisesi’nin geçmiş mezunları kendisine gine aynı araya gelmenin mutluluğu ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

1979 mezunları olarak ilkini geçtiğimiz yıl organize ettikleri balaban mülakat ve kat töreni ile ilişki ve beraberliklerini pekiştirdiklerini dile getiren Saykın, 2.balaban buluşmanın esas temasını da hukuk ve vefa yerine belirlediklerini anımsattı.

Saykın, “43 yıl müterakim anılarımızı tanınmayan emreylemek; alay malay çıktığımız bu iyicene yolda sakat asra andıran dostluğumuzu takviye adına buradayız. Davetimizi kırmayan zer hocalarımıza ve okul arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizler, nazik bir eş olduğumuzu bire bir kez elan ispatladık. Cenabıhak mülk verdiği müddetçe bu iyice kontak ve beraberliğimizi bitmeme yol açmak istiyoruz” dedi.

‘Birlikte güldük, birlikte kederlendik’ cümlesi ile o gün yaşadıkları anlara özen calip Saykın, “Dile gösterişsiz, tığ çıkışlı olalı 43 sene eski. Ama esasen biriz ve beraberiz. Dostluğumuzdan eksilen benzeri husus bulunmayan. Birbirimizle iyice hatıralar biriktirdik. Derdimizi, tasamızı, sevincimiz ve hüznümüzü gene o yıllardaki üzere bugün de paylaşıyoruz. Zamanı bastırmak olabilir olmuyor. Çok değerli arkadaşlarımızı kaybettik. Hepsine birlikte Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları behişt olsun. Vefalı tutmak ferah insanlara yakışan ayrımsız erdemdir. Tığ dahi bu doğrultuda bu seneki buluşmamızda vefa ve ocumak duygularına vakar verdik. Hayatını kaybeden arkadaşlarımızın ailelerine ulaştık. İnşallah önümüzdeki yıllarda birlikte bu programı sürdüreceğiz. Meslek bahçesini bizlere tahsis eden başmuallim Faruk Doğan, Şahsenem Durmaz, Savacı Yağmur, H.Osman Yalçın ve sair öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bahattin Saykın, konuşması akabinde Almanya’de işlek âşık Büyük Şahin vasıtasıyla, hayatını kaybeden 1979 mezunları üzere yazdığı şiiri okudu. Hayatını kaybeden mezunların yakınları bile kürsüye gelerek duygularını dile getirdi. Daha sonradan, buluşmaya katılanlar yegâne yegâne mikrofona gelerek düşüncelerini söyledi.

Elbistan Tecim Çığır Lisesi 1979 mezunları 2.nazik buluşması, yemek ikramının arkası sıra çalgı dinletisi ve mini konserlerle bitmeme etti. Bursa Nilüfer Belediyesi Korosunun TSM Assolisti Ahmet Karakuş ve Yırlamak Cet Âşık Ahmet Berktaş, seslendirdikleri ezgilerle buluşmaya vasıf kattı. – KAHRAMANMARAŞ

Share: