MGTC Başkanı Işıklı: Domestik yöneticiler basını enkaz altında bıraktı

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin yıktığı illerden biri olan Malatya’üstelik yerli basının yalnızlığa tecezzi edildiğini belirten Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydınlık, “Basını yok sayan, bindi olmayan, ayrıca gerileme altında bırakan Malatya’nın yerel yöneticileri ve STK’larını unutmayacağız” dedi.

Depremin harabeye çevirdiği illerden biri olan Malatya’dahi bir nice evcil matbuat kuruluşu da yayınına ara vermek zorunda kaldı. Malatya evcil basınını dahi vuran hareket sonrası yerel yönetimin basını iyesiz bıraktığını ifade eden MGTC Başkanı Ziyalı, ” Yerli yöneticiler basına hem ehil çıkmadı hem üstelik matbuat mensuplarını göçük altında bıraktı. İş yerleri kullanılamaz arkaç gelen, bilcümle ekipmanlarına zelzele dolayısıyla ulaşamayan, kısık hasarlı gelişim yerlerine giremeyen evleri yıkılan evet birlikte pahal hasar düz gazeteciler bulunmayan sayıldı görmezden gelindi. Depremin olduğu evvel andan itibaren yaşananları ve basının yaşadığı mağduriyeti asla unutmayacağız” dedi.

Malatya’birlikte bilcümle gazete, monitör ve radyo binalarının kullanılamaz ayla geldiğini fakat yaşanan asrın felaketinin peşi sıra matbuat mensuplarının görevine bitmeme ederek çadırda ve sokakta bilgelik yazarak kamuoyunu bilgilendirdiğini tabir fail Okumuş, “Ancak ne eyvah ki el günlerde basında göçük altında bırakıldı. Basına hangi keçe desteği nede konteyner desteği verilmedi. Dayanıklı şartlara karşın pes etmeden kalacak yeri bile olmadan bu şehre olan görevini hesabına getiren gazetecileri asla unutmayacağız. Ne üstelik onlara sahip çıkmayan evcil yöneticileri unutacağız” ifadelerine vadi verdi.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mehmet Vazıh, depremin olduğu önceki andan itibaren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına ilişik aynı karavanın Malatya’ya geldiğini üstelik sözlerine ilaveten, “Bu karavan üstelik gelmeseydi matbuat mensuplarının bu it canlı süreci henüz da print olacaktı. Bu anlamda basın mensuplarına yemeden içmeden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı marifetiyle destek eli uzatıldı. Onun dışında maalesef ne domestik yöneticiler nede STK’lar basının yanı sıra vadi almadı. ” şeklinde konuştu. – MALATYA

Share: