MHP Umumi Başbuğ Yardımcısı Aydın: “Türkiye karınlarını ağrıtıyor”

MHP Umumi Başbuğ Yardımcısı Kamil Aydın, Erzurum’birlikte gerçekleştirilen anlatma ve tavzih toplantılarında birbirinden koca mesajlar verdi. MHP Genel Başbuğ Yardımcısı ve Erzurum Saylav Prof. Dr. Kamil Vazıh, “İnsan üzere akciğer hangi ise, ülkeler amacıyla üstelik asayiş odur” dedi.

MHP Umumi Başbuğ Yardımcısı Kamil Aydınlık, Erzurum’da gerçekleştirilen üslup ve tenvir toplantılarında birbirinden önemli mesajlar verdi. Kültürlü, “Amerika 10 bin kilometre uzaklıktaki Afganistan’daki terör örgütüne bile müdahale ederken ülkü yok, amma Türkiye’ye gelince Suriye’de hangi işiniz var, hangi işimiz var diyerek soruyorlar. Bunu lazım Amerika soruyor, gerekse içimizdeki birilerine sordurtuyor. Onlara etmek geçişsiz kim, sizin Afganistan’birlikte ne işiniz var? Sizin Irak’ta ne işiniz vardı. Milyarlarca doları defans için hangi diye niteleyerek ayırıyorsunuz? Kendileri yapınca benzeri şey yok, Türkiye savunma sanayine yönelip yoğunlaştıkça karınları ağrıyor. İşte bunlar bu kadar iki yüzlü, bu büyüklüğünde alçaklar” diye niteleyerek konuştu.

Bekle gör dönemi geride kaldı

Türkiye’bile bekle ve gör döneminin bundan sonra sona erdiğini anlatan Ziyalı, “Bu saatten sonraları biz Irak’ta dahi olacağız, Suriye’üstelik birlikte olacağız, Libya’dahi da olacağız. Ülkemizi zılgıt eden ne varsa, ki varsa anında engelleme edecek ve gerekeni yapacağız. Kandili Gabarı başlarına elbet yıktıysak, sınırlar ötesinde milli ve ulusal güvenliğimizi yıldırma eden hangi varsa bertaraf edeceğiz. Biz coşkunluk bize ulaşmadan, dokunaklı bizi yakmadan lazım tedbirleri alacağız. Alacağız kim, bu ülkede tarımdan, hayvancılıktan, sanayiden, ticaretten ve ekonomiden bahsedebilelim. Bugün Suriye’da ticaret mi var, kalkınma mı var, ekincilik mı var, hayvancılık mı var? Hangi yani biz birlikte anca mi olalım? Tığ birlikte engelleme altına mı alınalım? 15 Temmuz’üstelik yapmaya çalıştıkları de bu değil miydi zaten? İşte bizim ölmezlik diyerek mücadelesini verdiğimiz gerçek budur. Bekamıza erbap çıkarsak var oluruz, geleceğimize eş çıkarsak var oluruz” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’na Yüklendi

Kamil Aydın, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun helalleşme gezilerine de değindi. Erzurum’a de mevrut Kılıçdaroğlu’nun doğruluk ve hukuktan, helalleşmeden bahsettiğinin altını çizen Kültürlü, “Helalleşmeden bahseden âdem, başörtüsüne saldıranlara ses çıkartmıyor. Mecliste PKK’lı kalmasın diyoruz, destek vermiyor. Polise tokat atılıyor, gürültülü çıkartmıyor. Bunlar yetmezmiş gibi tıpkı bile kalkıp altılı masada PKK ile işbirliği yapıyor, darbe sevicilerle halk sıkışıyor, ortak siyasa yapıyor. Bu mu helalleşmek, bu mu adalet, bu mu ahbaplık?” şeklinde konuştu. – ERZURUM

Share: