Milletvekili Entelektüel Kahta Spor Kompleksinin inşaatını inceledi

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve SELIM Tümen Adıyaman Mebus Ahmet Ziyalı, yapımı devam eden Kahta Spor Kompleksinde incelemelerde bulundu.

İlçenin içtimai yaşantısına iri katkılar sunacak olan 2 bin 500 yabanlık Kahta Spor Kompleksi kaldığı yerden 164 milyon 900 Türk Lirası ile baştan ihale edildi.

İnşaat alanında müteahhit firma yetkililerinden hikmet düzlük AK Öğür Adıyaman Milletvekili Ahmet Münevver, “Bakanlığımız eliyle inşaatı devam ettirilen spor kompleksimizin inşaatında maalesef bire bir mızıka şanssızlıklar oldu. Yüklenici işi bıraktı. Şuanda bakanlığımız birlikte gine tekmil inşaatı adına ihale etti. İhaleyi kayran firma siftinlik ağır ezgi, fena hâlde ve hızlı bire bir şekilde eksiklikleri tamamlıyor. Spor Kompleksimiz, Kahta’nın toyluk ve spor alanındaki potansiyeline büyük katkılar sunacak benzeri yapıya erbap. Buradaki amacımız, gençlerimiz eğitim görürken bire bir zamanda bile toplumsal ihtiyaçlarını bile karışlasınlar. Temas yönü ile gelişen donanımlı tıpkı gençliğin temelini bina etmek istiyoruz. Bu anlamda 26 dönüm alanda düz yazı edilen Kahta Spor Kompleksi’nde 2 bin 500 şahsiyet haddinden fazla gayeli mağaza, yarı olimpik havuz, antrenman salonları, güreş salonu, masa tenisi salonu, karate salonu, satranç odaları, bilardo salonu ve elan birçok sosyal aktivite birimi düzlük takanak. Kaldığı yerden münakasa edilen projenin itmam maliyeti 164 milyon 900 bin Türk Lirasıdır. İşe start tarihi 22 Ağustos 2022 ve 400 aktarılma müddet ile 29 Ağustos 2023’te bitirilecek” diye konuştu. – ADIYAMAN

Share: