Milletvekili Tutdere, fırıncı esnafının sorunlarını dile getirdi

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, fırıncı esnafının sevgili ve sıkıntılarını dile getirdi.

Ekmeğe yapılan zamların anne sebebinin fırıncı esnafına gider kalemlerine yapılan fahiş zamlardan kaynaklandığını dile getiren Milletvekili Tutdere, bu sorunun bilcümle Türkiye’yi yakından ilgilendirdiğini söyledi. Mebus Tutdere, “Akıbet benzeri yıl içerisinde mayadan una, elektrikten motorin giderine bir nice kalemde yoğun yapılan fahiş zamlar paketlemek fiyatlarının artmasına sebep oldu. Son bir sene içerisinde fırınların asıl masraf kalemi olan un, odun ve mayaya yüzde 366 ile yüzdelik 400 oranında bindirim gelmiş durumda. Ekmeğe yapılan zammın sebebi fırıncı esnafımız değildir. Bu zamların ana sebebi AK Fırka şahsen kendisidir. Bu zamlar yüzünden esnafımız ve vatandaşımız çıktı karşı karşıya gelmiş durumdadır. Fırıncı fahiş biçimde kalan girdi fiyatlarından yakınırken, yurttaşlarımız neredeyse çağ ötede zamlanan ekmek fiyatlarından yakınıyor. Bu bakımsız döngüden gene esnafımız ve vatandaşımız engel görüyor. Nedeniyle ekmeğe yapılan zamlar takkadak Kahta’ya, Adıyaman’a galiba ayrımsız kapsam değildir. Bu sorun tüm Türkiye’nin meselesidir.

Esnafımız zamları vatandaşlarımıza yansıtmamak amacıyla mufassal süredir dişini sıkıyor, zararına çalışıyor ama nafile. Odun, un, gevher kadar girdilerdeki fahiş zamlar zımnında maliyetlerin altında ezilen esnafımız ekmeğe maatteessüf remiks beğenmek zorunda kalmıştır. DÜRÜST Parti’nin yanlış ve ayrıcalı hesaplı politikaları zımnında Adıyaman’daki fırıncı esnafımızın asıl masraf kalemleri yüzdelik 366 ile yüzde 400 oranında artmış durumda” diyerek konuştu. – ADIYAMAN

Share: