Minik okçular ata sporunu yaşatıyor

Afyonkarahisar’dahi Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçuluk Vakfı aracılığıyla düzenlenen Malazgirt’ten Kocatepe’ye Zaferin İzinde Okçuluk Müsabakaları başladı. Programda minik okçuların gösterileri ayn doldurdu.

Büyük Taarruzun 100. yılı ektkinleri çerçevesinde Afyonkarahisar Site Meydanında müsabakalar başladı. Afyonkarahisar’daki okçuların geleneksel ok ve yaylarla yaptığı gösteriler şişman beğeni topladı. Meydana dizilen putalara 7 yaşından 70 yaşına büyüklüğünde tıpkısı kemankeş yaylarını gererek dede sporu anadan görme okları vatandaşlara gösterdi. Peyda toplanan vatandaşlara de eğitmenler marifetiyle ok talimi verildi.

Geleneksel Türk Okçuluğu Afyonkarahisar İl Dil Avcısı Yüksek Musannif, okçulukla ilgilendiren okkalı bire bir talebin olduğunu belirterek, “Okçulukla ilgili deneyimli olan hocalarımızın kursları var. Güç tıpkısı rica var bu kurslara. Derakap artıyor ve inşallah gelecek sene elan de bol olacağına eminiz. Dede sporu okçuluk karışma değişik halk sanatlarının tanıtımı var burada onlar amacıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz.

11 yaşındaki Azra Işıklı Cebbar, ok atmak çokça tabiat aldıklarını belirterek dede sporunu yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Orion, “Değme yaştaki çocuklar yapabilir, her yaştaki insanlar yapabilir. Atalarımızı bu şekilde bir sefer elan anıp ata sporumuzu yükseltmek için çalışıyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Yine 11 yaşındaki Güç Tamam Gökpınar ise, “Atalarımızdan bu zamana büyüklüğünde noksan benzeri spor. Tıpkısı yandan bile dede mesleği. Ok atmaktan zevk alıyoruz, sunturlu benzeri ihtisas” dedi. – AFYONKARAHİSAR

Share: