Minik yürekler depremzede torunlar amacıyla kumbaralarını bağışladı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde ateş parçası 8 yaşındaki iki hempa, kumbaralarında biriktirdikleri paraları depremzedeler amacıyla bağışladı.

Turgutlu ilçesi Selvilitepe Mahallesi’ndeki Hilmi Pekcan İlkokulunda eğitim bilimi gören ilkokul 3. sınıf öğrencileri Eslem Ses Tüvana ve Şaziye Manav, depremin gerçekleştiği önce günden bu yana eş büyüklerinden aldıkları harçlıkları, depremzede çocuklara ulaştırılması için muhtar Sait Kaya’ya doğrulama etti. Çocukların yaptığı bu bağışın çokça büyük ve yaşlarından şişman bire bir davranış olduğunu belirten muhtar Sait Kaya, “İlk günden beri depremzede vatandaşlarımıza mahalle kendisine bindi veriyor ve bakım ediyoruz. Hem mahallemize gelen kardeşlerimize hem dahi bölgedeki depremzedelere ihtiyaçlar doğrultusunda yardımcı oluyoruz. Mahallemizde oturan bu iki pir kardeşimizde zaman bana geldiler ve topladıkları harçlıklarını depremzede çocukların ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması için bana verdiler. Âdeta çok cesim benzeri çizgi. 8 yaşındaki bu evlatlarımızın düşüncesi beni çok duygulandırdı. Öncelikle ailelerine hakeza ayrıntılar yetiştirdikleri üzere teşekkürname ediyorum. Çocuklarımızın bile alınlarından öpüyorum” diyerek konuştu.

Minik Şaziye ile Eslem Seda ise depremin geçmiş gününden bu yana topladıkları harçlıkları depremzede kardeşlerine yolladıklarını ve onların değme devir yanında olduklarını belirtti. – MANİSA

Share: