Misyon Kanyonu eşsiz güzelliğiyle göz kamaştırıyor

Maksat Kanyonu nazirsiz güzelliğiyle ayn kamaştırıyor

AĞRI – Ağrı’nın Diyadin ilçesinde bulunan ve kilometrelerce uzunluğa erbap olan Murat Kanyonu, tabii güzellikleri ve misilsiz manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde kâin ve Gün Doğusu Anadolu bölgesinin bildirme makro akarsularından olan Amaç Nehri’nin kaynağından başlayan Erek Kanyonu, kilometrelerce uzunluğu ve aşınma sonucu yamaçlarında oluşan basamak şeklindeki kayalıklarıyla görenlerin ilgisini çekiyor. Dört zaman ayrı bire bir güzelliğe topluluk olan dar boğaz, yaz aylarında eş olduğu serin havası yardımıyla sıcaktan bunalan vatandaşların ilgisini çekiyor. İlçe merkezi sınırları içerisinde bulunması dolayısıyla ulaşımı bayındır olan ve saha düz 150 metre genişliğe ulaşan Uğur Kanyon’u, katıksız güzelliği ve eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yoluyla ‘Saf Sit Nitelikli Katıksız Koruma Alanı’ namına tescillenen Hedef Kanyonu’nun içinden geçen nehrin kenarında mevcut Millet Bahçesi ise, şehrin gürültüsünden sıkılan vatandaşlar üzere bir dinlenme noktası oluyor.

Bölgenin turizm anlamında balaban mekanlardan biri olabileceğini vurgulayan ziyaretçilerden Mahmur Çiçeği Doğan, “Bizler yaz ve kış mevsiminde buraya gelip doğanın tadını çıkarıyoruz. Kışın buz markajcı bu kanyonlarda tırmanış yapılıyor. Ortaya evire çevire manzaralar çıkıyor. Gaye Nehri’nin geçtiği bu bölgede vatandaşlar gelip piknik yapıyor. Yukarıya çıkınca kanyonların olduğu havza ağız ağıza ayaklarınızın altında kalıyor. Bu bölgeye bindi verilirse haddinden fazla evire çevire şeylerin yapılacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.



Share: