MKE EKMEK Çelik Fabrikası’nda serbest darp tahakküm atölyesi inşaatı bitmeme ediyor

Ilkin Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) namlu ihtiyacının karşılanması amacıyla Makine ve Kimya Endüstrisi ATLATMAK (MKE) Polat Fabrikası’nda kurulumu devam fail erkin çarpma el atölyesinin antrakt ayında hizmete alınması planlanıyor.

MKE SAVUŞMAK Kırıkkale Çelik Fabrikası’nda 2018 yılında devreye alınan Çelikhane Atölyesi, günce 540 titrem istihsal kapasitesi ile öncelikle TSK’nin ihtiyaçlarını, sonrasında ise sıkıntılı içi sanayinin dışa bağımlılığını kısıntı gayeli kendisine kaliteli çelik materyal ihtiyacını yerel imkanlarla üretmeye devam ediyor.

Ekim ayında tamamlanması ve ara ayında de hizmete alınması planlanan serbest vuruş zor atölyesinde, TSK’nin namlu ihtiyaçları, nitelikli çarpma polat, sefine şapları, uçak motorlarının turbo pervane ve diskleri ile demir polat sektörü üzere hadde merdaneleri üretilecek.

AK Öğür Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, MKE YEMEK’nin statü değişikliğinin ardından adeta şaha kalktığını söyledi.

Çelik Fabrikası’nda erkin vurma ağırlık atölyesi kurulumunun da bitmeme ettiğini nâkil Fert, şöyle konuştu:

“7 bin tonluk, alanında Türkiye’birlikte biricik. Dünyada ise hakeza 10 tesis var, 11’incisini da Kırıkkale’ye kazandırdık. Bilcümle bu yatırımlara MKE’nin anonim şirketi olmasının çokça sakil katkısı oldu. Yapı, mesafe ayında devreye girecek ve üretime başlayacak. İnşallah Cumhurbaşkanımız da açılışını gerçekleştirecek. Tesiste, tayyare, araba ve roketlerin makro parçaları üretilecek. MKE KAZANÇ ve Kırıkkale’miz, savunma sanayisinde dünyanın çevrilmiş merkezlerinden biriyken, deminden erkin vuruş çelik alanında birlikte değişik tıpkı alana evrildi. Bu üniteyle hurda alüminyum malzemeler burada alüminyum külçesi haline gelecek. Alüminyumun da ayrımlı türevleri üretilecek. MKE EKMEK ve Kırıkkale artık alüminyum sektöründe birlikte Türkiye’birlikte mehabetli merkezlerden birisi olacak.”



Share: