Muaythai Süper Ligi müsabakaları, Alanya’da yapıldı

2023 Avrupa Şampiyonası Milli Bando seçmesinin de yapıldığı Muaythai Spor Mabat Süper Lig 4’üncü Bukanak Turnuvası, Antalya’nın Alanya ilçesinde yapıldı.

Türkiye Muaythai Federasyonu ve Alanya Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlenen, böke olan sporcuların 2023 Gücük Ay ayında İtalya’dahi yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi düzen edeceği Spor Kaba But Süper Kütle 4’üncü Kıç Turnuvası, Alanya’birlikte düzenlendi. İlçenin Şelale Meydanı’na kurulan ringde yapılan 7 müsabakada rakiplerini yenen Gamze Sarp, Tubahan Açıkbaş, Ön Gün Gamze Temel, Miran Hezel, Hükümdar Ünal, Ömer Faruk Kayaç, Yusuf Can Çipo böke oldu.

Turnuva karşı hikmet veren Alanya Şehremini Gıyap Meram Yücel, “Alanya turizmin başkenti olduğu kadar sporun bile başkenti. Biliyorsunuz kim biz yerel yönetim olarak yılda 60-65 arasında spor organizasyonu yapıyoruz. Bunun neredeyse 14-15’i uluslararası. Tıpkısı bile bugün muaythai grup maçlarına Alanya olarak sülale sahipliği yapıyoruz. Ati yıllarda bile bu sporun benzeri ayağını yine Alanya’üstelik yapmak nasip evet” dedi.

Dereceye giren sporculara ödüllerini, Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Kader, Alanya Şehremini Gıyap Misyon Yücel ve değişik protokol üyeleri verdi.



Share: