Müftü Başoğlu’na veda yemeği düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Edirne İl Müftülüğüne atanan Bayburt İl Müftüsü Hasan Başoğlu’na veda yemeği düzenlendi. Başoğlu, personelle vedalaştı.

2018 Mayıs ayından beri Bayburt İl Müftüsü namına fariza fail Başoğlu onuruna ilmek görevlilerinin katılımıyla veda tevhit edildi.

Bayburt Öğretmenevinde planlı veda programına İl Cingöz Komutanı Miralay Dr. Talha Övet, İl Güvenlik Müdürü Nihat Teferruatlı, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Aksoy, Müftülük Idarehane Müdürleri Sadi Bayoğlu, Eksiksizlik Çelebi, Ömer Turan ve din görevlileri katıldı.

Programın açım konuşmasını ilmek görevlileri namına Bayburt Yakutiye Camii imamı Enis Aslan yaptı. Konuşmasında Ilmek İşleri Başkanlığı’nın önemine değinen Aslan, “İçinde bulunduğumuz coğrafyaya baktığımızda bir tane tehlikesiz ve muvazeneli ülke Türki’yedir. Bu istikrarın yeryüzü koskocaman etkenlerinden biriside Kült Teşkilatının varlığıdır. Ilmek İşleri Başkanlığı, birlik ve beraberliğimizin çimentosudur. Taşrada İl Müftülerimizin himayelerinde diyanet görevlilerimiz bu görevi rehavet ve aidiyet bilinciyle namına getirmektedir. İl Müftümüz Hasan Başoğlu Hocamız Bayburt’ta göreve başladığı günden beri haddinden fazla görklü işlemler yapmıştır. Namına şahsım ve cemi ilmek görevlileri adına çokça teşekkürname ediyorum. Yeni görev durumunda kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Müftülük Personeli hesabına mütekellim İl Müftü Yardımcısı Abdullah Aksoy, “İl Müftümüz Hasan Başoğlu himmet mefhumu gözetmeden mahmul dolu ayrımsız görev ödeme etti. Müftü Hocamız alelhusus Kur’an kursları açısından Bayburt’a haddinden fazla şanlı asar kazandırdı. Hocamızın azmine ve çalışmalarına haddinden fazla yakından tanık oldum. Tek antlaşma emek mefhumu gözetmedi. Hocamızın bu azmi ve kararlılığı Bayburt’a çok majör eserler kazandırdı. Eskiden çocuklarımız hafızlık açmak için Bayburt’tan belde illere giderlerdi. Deminden ise yer illerden Bayburt’a mektepli gelmeye başladı. Yaptığı bu hizmetlerden etraf hocamızdan Allah razı olsun. Eskimemiş görev yerinde rabbim namına muvaffakiyetler baht eylesin” sözlerini kullandı.

Teşekkür ve temennileri kabul fail Müftü Başoğlu, “Bizlere güzel şehrimiz Bayburt ve Bayburt’un çokça bulunmaz halkına bakım ika şerefi veren, sizin kabil seçilmiş dostları tanışıklık imkanı veren rabbime şükürler olsun. Birlikte fariza yaptığımız sürece uyarma, inşaat ve seçme çeşit çalışmalarımızda bizlere yardımcı olan beherglas personelimize çokça teşekkürname ediyorum. Bayburt’un vergili halkının katkılarıyla kullanılmamış Kur’an kursları inşa ettik. Çarkıt kurslarımızı daima onardık. Bulunmaz Bayburt halkı bu konuda bizlere haddinden fazla apotr oldu. Buradan Bütün Bayburtlulara esenleme olsun. Bu vesileyle yekpare Bayburt halkına ve umum hayırseverlerimize haddinden fazla teşekkür ediyorum. Rabbim hayatta olanlara keyif, afiyet ve esaslı detaylı ömürler versin. Ahirette irtihal edenlere yağmur eylesin. Bu organizasyonu düzenleyen Kült Görevlileri Derneği Başkanı Engin Yazıcıoğlu, İlhan Kelleci, Kült Dünyalık-Sen Başkanı Şahset Sucu, Din Bire Bir-Sen Başkanı Mustafa Polat’a ve bu davete icabet fail herkese haddinden fazla teşekkür ediyorum. Düzentileme ve gayretlerinizden dünya sizlere haddinden fazla teşekkürname ediyorum. Sizlere karşı bir kusurumuz olduysa haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Benim hakkım sizlere helal olsun” dedi.

Programda mütekellim İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, Müftüoğlu’na bakir görev durumunda başarılar dileyerek, “Bizim iki çeşit ordumuz vardır. Bunlardan biri Er-i gaza (cephede savaşçı çeri) biride Er-i dua (dua ordusu) sizler diyanet görevlileri yerine dua ordusu görevini yapıyorsunuz. Müftü hocam Bayburt’a çokça zer hizmetler yaptı. Kendisine çok teşekkürname ediyorum. Kullanılmamış görev durumunda namına başarılar diliyorum” ifadelerine vadi verdi.

Bayburt İl Güvenlik Müdürü Nihat Ayrıntılı ise Başoğlu’nu tanımaktan belde mutluluk duyduğunu rapor ederek, “Bayburt’a eskimemiş atanmam zımnında Müftü Beyle çokça güdük bire bir müddet çalışmamız oldu. Bu kısa sürede liyakatli çalışmalarını gördük. Kendisiyle tanışıklık imkanı bulduğum amacıyla bahtiyarlık duyuyorum. Müftü hocamıza yaptığı amal hesabına çokça teşekkürname ediyor, eskimemiş görev yerinde başarılar diliyorum” dedi. – BAYBURT

Share: