Muğla-Denizli karayolunda icraat sürüyor

Muğla’nın karayolu altyapısının geliştirilmesi çalışmalarında gelinen akıbet durum Muğla Valisi Orhan Semiz başkanlığında değerlendirildi.

Muğla ve Denizli illerini birbirine bağlayan karayolunun tıpkısı zamanda Bodrum, Marmaris ve Fethiye kadar turizm destinasyonlarını ulaşıma sağladığı, hele yaz aylarında artan trafik ile alay malay yolun tamamının bitümlü sıcak mahlut haline getirilmesinin yıldız cenup aksının bütünlüğünün sağlanması, gidiş geliş can ve para güvenliğinin, gidiş geliş sürüş konforunun ve yakıt ekonomisinin sağlanması açısından büyük olduğu belirtildi.

74 kilometre uzunluğundaki Muğla-Kale karayoluna yapılacak tesviye, musahabe yapıları, güreşçi köprüsü, üstyapı işleri ile yolun tamamının bitümlü yunak karışım haline getirilmesi işlerinin tahminî 2 milyar 335 milyon liralık tutacağını tamlayan Muğla Valisi Orhan Şişman, “Defa çalışmalarında şu ana kadar 12 km bölünmüş el bitümlü yunak kokteyl haline getirildi. Ekiplerimiz işlerini yeryüzü gelişmemiş sürede tamamlamak amacıyla çalışıyorlar” dedi.

Muğla- Denizli Kermen öğün çalışmasıyla münasebetli namına yolun başlangıcı olan Kötekli kavşağına ayrımlı seviyeli munsap yapılarak trafik yükünün hafifletileceğini tamlayan Ilbay Orhan Besili “Karayollarımızı Muğla’mıza uygun konforda ulaşımı sağlayacak standartlara yükseltiyoruz” dedi. – MUĞLA

Share: