Muğla’da cezaevindeki hükümlünün Kızılaya yazdığı pusula “sıhhat hareketi”hangi dönüştü

Muğla’da, tutkun ceza yürütüm kurumundaki hükümlünün Türk Kızılay Genel Merkezine arkalama talebiyle gönderdiği kitap, ihtiyaç sahibi gayrı hükümlüler amacıyla müzaheret projesine dönüştü.

Muğla E Tipi Sadık Ceza İnfaz Kurumu’nda artan tıpkı mahkûm, Kızılay Umumi Merkezine betik yazarak detaylı süre ukubet aldığını, anne ve babası ahiret yolculuğu ettiği amacıyla ziyaretine kimsenin gelmediğini belirtti.

Mektubunda, üstüne kayıtlı servet varlığının ve gelirinin olmadığını nâkil mahkûm, Kızılay yetkililerinden arkalama talebinde bulundu.

Mektubun Türk Kızılay Reze Bölüm Başkanlığına ulaşmasının ardından Muğla Cumhuriyet Altını Başsavcılığı ile ortak tıpkı proje hazırlandı. Bu kapsamda Muğla E Tipi Sadık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen 44 mahkûm ve tutuklu için müzaheret kolileri oluşturuldu.

Kızılay gönüllülerince hazırlanan yayımlamak kolileri, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez’in birlikte katıldığı törenle mahkûm ve tutuklulara konfirmasyon edildi.

Başsavcısı Dönmez, AA muhabirine, müzaheret kampanyasının start sürecini anlattı.

“Kampanya kapsamında ihtiyacı olan hükümlü ve tutuklulara Kızılay şubemiz eliyle fora etmek gerçekleştirme edildi.” diyen Dönmez, projeye destek olan Kızılay Şubesine ve gönüllülerine teşekkürname etti.

“Devletimizin şefkatli eli, tutuklu ve hükümlü arkadaşlarımızın rastgele zaman yanında”

İl genelindeki örtüsüz ve sınırlı ukubet uygulama kurumlarında kalanlara müteveccih muhtelif çalışmalar yürütüldüğünü tabir fail Dönmez, şunları aktardı:

“Mahkûm ve tutuklularımızın eş fertleri üzere İş-Kırat müdürlüklerimizle istihdam konusunda kuma çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca ceza yürütüm kurumlarımız içinde mini butikler oluşturarak, onların ihtiyaçlarına bakarak ücretsiz libas gerçekleştirme ediyoruz. Buna eş bir nice çalışmamız var. Devletimizin sevecen eli tutuklu ve mahkûm arkadaşlarımızın gelişigüzel devir yanında. Onların yine topluma kazandırılması amacıyla ceht gösteriyoruz.”

Menteşe Şube Başkanı Kenan Yavuz üstelik ukubet yürütüm kurumundan Türk Kızılay Genel Merkezine yazılan ayrımsız pusula sonrasında harekete geçtiklerini söyledi.

İnfaz kurumunda artan 2’si eş 44 mahkûm ve tutukluya ihtiyaçları olan malzemeleri yansıtmak üzere say yaptıklarını dile getiren Gürbüz, şöyle bitmeme etti:

“Ofis Eş Kolları Başkanlığımız ve fahri arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sonrasında umumi merkezimizden gerçekleştirme ettiğimiz eşyaları konfirmasyon etmeye geldik. Amacımız burada toplumda farkındalık gerçekleştirmek ve Kızılayın toplumun herhangi bir kesimine ulaştığını açıklamak. Kızılay ve Muğla Adliyesi herhangi bir ahit yanında çalışmalar yürütüyoruz.”

Share: