Muğla’da kaybolan kişinin öldürüldüğü iddiasına ilişkin 3 kaba tutuklandı

Muğla’bile 13 sene ilk kaybolan Kortej Kele’un öldürüldüğü iddiası üstüne başlatılan sormaca kapsamında gözaltına alınan 3 ibret tutuklandı.

Denizli Inanma Müdürlüğü Cinayet Sektör Amirliği ekiplerince İstanbul’de monitör stüdyosunda gözaltına alınan V.T, (52) ve K.T. (48) ile Denizli’üstelik yakalanan K.B’nin (35) emniyetteki işlemi tamamlandı.

Zanlılar, çetin güvenlik önlemleri altında adliyeye gönderildi.

Kele’u tabancayla öldürdüğü müstakbel sürülen dalavereli V.T, adliyeye götürülürken basın mensuplarının “Cinayeti hastalık işlediniz?” şeklindeki sorusuna, “Sizin sorularınıza verecek cevabım bulunmayan. Müstelzim yerlere karşılık verdim. Eşimi ölene kadar seviyorum.” yanıtını verdi.

Şüpheliler çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Cinayeti işlediğini akseptans etti

Kayıp Boğa’un hareket arkadaşı V.T’nin ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf ettiği belirtildi.

V.T’nin ayrıca, eşi K.T. ile maktul Kortej Kele arasındaki ilişkiyi öğrendiğini, Boğa’un kendisini öldürmesinden korktuğu amacıyla inşaata çağırıp tabancayla vurduğunu, elan sonradan da tıpkı araziye eşi ve kayınbiraderiyle gelişigüzel gömdüklerini söylediği kaydedildi.

Ceset arama çalışmaları sonlandırıldı

K.T’nin, Söz Boğa’un kocası vasıtasıyla öldürüldüğünü ve cesedinin Muğla’nın Menteşe ilçesindeki araziye gömüldüğüne yönelik ifadesi üzerine, Kozağaç Mahallesi’ndeki Hazankuyu mevkisinde başlatılan naaş kontrol çalışmalarına serencam verildi.

Aramalarda gelişigüzel özdek bulunamadı.

2019’dahi bölgede kemik parçaları bulunmuş

Jandarmanın araştırması sonucu, bölgede 2019’dahi kayırıcı kemiği parçalarının bulunduğu, yapılan soruşturmadan akıbet alınamadığı ve kemik parçalarının kimsesizler mezarlığına gömüldüğü tespit edildi.

Kemik parçaları, DNA incelemesi amacıyla mezardan çıkartılarak Adli Tababet Kurumuna gönderildi.

???????- Olay

Denizli’nin Çameli ilçesindeki evinden 2009’bile ayrılarak Muğla’nın Menteşe ilçesine çalışmaya giden ve kendisinden bir daha veri alınamayan Alay Boğa’un yakınları zayi başvurusunda bulunmuş, aradan güzeşte sürede sonuç alınamamıştı.

Bir göstergeç programına katılan Küçümseme Boğa’un iş arkadaşı V.T’nin (52) eşi K.T. (48), Boğa’un kocası marifetiyle öldürüldüğünü, cesedinin Reze ilçesindeki araziye gömüldüğünü söylemişti.

Polis ekipleri, V.T. ile K.T’yi İstanbul’daki göstergeç stüdyosunda gözaltına almıştı. K.T’nin ifadesi üzerine, koca kardeşi K.B. birlikte (35) Denizli’bile yakalanmıştı.

K.T. ve K.B’nin ifadeleri üzerine 26 Kasım’de Menteşe ilçesine mecbur Kozağaç Mahallesi’ndeki Hazankuyu mevkisinde gelişim makineleri ve algılayıcı kapik sebebiyle kontrol çalışması başlatılmıştı.

Share: