Muş Valisi Gündüzöz: “Doğudaki imkanların farkına vardılar”

Muş Valisi Gündüzöz: “Doğudaki imkanların farkına vardılar”

MUŞ – Muş’ta tekstil firmalarının kullanılması için kurulan dev fabrikada bin 500 birey istihdam edilecek. Muş Valisi İlker Gündüzöz, konuya ilişik “Almak ki daha çok batıdaki müteşebbislerimiz doğudaki imkanların farkındadır. Doğunun yaşayış ve sükun ortamı onları etkiliyor” dedi.

Hükümdar Alparslan ve Sungu Oluşum kentlere ilave adına bu yıl 11 bin metrekare düz üstüne mensur edilen 4 yıpranmamış üretimevi binası üretime başlayacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Uran ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde; Muş İl Hususi İdaresi, Muş Belediyesi ve DAKA’nın destekleriyle 4 nesiç fabrikası mensur edildi. Muş’ta yapı alanında bakım vermek üzere kurulan fabrikalar, valilik toplantı salonunda düzenlenen imza töreni ile üreticilere teslim edildi. Bin 500 kişinin istihdam edileceği bu fabrikalar ile birlikte Muş, oluşum üssü olacak. Muş Valisi İlker Gündüzöz, “Almak kim imdi batıdaki müteşebbislerimiz doğudaki imkanların farkındadır. Doğunun sağlık ve sükun ortamı onları etkiliyor” diyerek konuştu.

Düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Ilbay İlker Gündüzöz, tekstil şehir yatırımları konusunda aheste emek harcadıklarını rapor ederek, “Malumunuz olduğu üzere birkaç yıldır nesiç site yatırımları konusunda yavaş mesaimiz var. Elbette bu işin muhtelif paydaşları var. Bize bu finansmanı sağlayan genç istihdamına yönelik proje olduğu için Cahillik Spor Bakanlığı, Uran Bakanlığı üzerinden DAKA’dan mevrut bir finansmanla sağlanıyor. Bu finansmanın yerelde bile ayakları var. Alelhusus İl Hususi İdaremiz, Muş Belediyemiz bu finansmanda paydaşlar namına yer almaktadır. Bu sene Hükümdar Alparslan Tekstilkent’in içerisine 2 bin metrekare arttırma yatırımımız oldu. Onu da ait firmaya bugün teslim ettik. İnşallah orada birlikte yakında istihsal başlayacak. Ayrımsız de henüz geçmiş yıllarda müesses Sungu Tekstilkent çok verimli çalışmıyordu, birtakım hukuki problemler vardı; bunlar de çözüldü. Buraya bile iki kıta 2 bin metrekare, bir tane 5 bin metrekare kalkışmak üzere ilave yatırımımız oldu. Bu ilaveler geçen yıllardaki fabrikalarla alay malay koskocaman istihdamlar sağlayacak. Güzeşte yılın istihdamını bir tarafa koyuyoruz, o balaban bire bir kapasite oluşturdu” şeklinde konuştu.

“Muş’un sorunları çözüldü”

Muş’un spor, eğitim bilimi, altyapı ve içmece suyu üzere kavi haddinden fazla alanda sorunların çözüldüğünü tabir fail Gündüzöz, şunları aktardı:

“Ancak bu yılın istihdamı; toplamda 11 bin metrekare tıpkı alan ve 4 fabrikadır. Bu 4 fabrikanın dahi bin 500 istihdam taahhüdü ile istihsal başlayacak. Tabiatıyla bu ant içerisinde 3 binlere yalnız bu ilaveler olacağını düşünüyoruz. Gömlek başı büyüklüğümüzün 5’e mail olduğu düşünülürse, bin 500 kişiyi önce etapta aracısız etkileyecek bir yatırımdır. Minval nüfusumuzun 100 bin olduğu düşünülürse bu rakımda heybetli ölçüde kişiye dokunduğunu beyan etmek gerekir. Tabiatıyla bu Melik Alparslan Tekstilkent konusunda Bilgisizlik Spor Bakanımıza, Endüstri Bakanımıza teşekkürlerimizi sunu ediyoruz ama aslında işin arkasında Cumhurbaşkanımız ve onun iradesi var. Yapı ve ayrıksı alanlardaki vizyonel yatırımlar hep onun yardımıyla olmuştur” ifadelerini kullandı.

“Burası İzmir büyüklüğünde mehabetli tıpkı nesiç yatırımına imkan veren ve henüz iri avantajları olan aynı iklim”

“Muş’ta da bu paralel işlemler olmuştur” diyen Ilbay Gündüzöz; Muş’un spor, yetişek, altyapı ve içme suyu olsun stabil çokça alanda mesail çözülmüş ya üstelik kepmek üzeredir. Deminden yeryüzü koskocaman kavgamız istihdamdır. İstihdam konusunda çok yüce aynı avantajımız var. Tığ genç nüfusu aşkın olan ayrımsız iliz, bu avantajımızı dahi sonuna kadar kullanacağız. Yeniden merkezde beniâdem babalığını benim yaptığım Padişah Alparslan Tekstilkent’in düşünüm babalığı ise İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya aittir. Zımnında İçişleri Bakanımıza buradan hürmetle adlandırmak bir görevdir. Bu düzlük İl Özel İdaremizin mülkiyetindedir. Özel İdarenin ilkin genel sekreteri kalkışmak için umumi sedir başkanından üyelerine kadar bu işte emeği vardır.

Tekrar arazinin tahsis aşamasında Muş Uray Başkanımızın milletvekilimizin emeği vardır. Dolayısıyla bu beraberlik ile planlı aynı çalışmadır. Bu çalışmadan inşallah Muşlular istifade edecektir. Bura bir yapı üssü olacak ve doğunun yükselen yıldızı olacak. Akşamları tekstilkentin önünden geçince, gençlerin işten çıktığını, yanımdan mutlu bahtiyar geçtiklerini görünce ben da bahtiyar oluyorum. Cenabıhak müteşebbislerimin kazancını leziz etsin. Helalinden eli nimetli idrak diliyorum. Ara Sıra müteşebbislerimiz Muş’un yerel sermayesi, bazıları ise Muş ile tek alakası olmayan kişilerdir. Bu üstelik gür aynı şeydir. Deminden Muş’u ve doğuyu bilmiyor amma buranın şartlarının makul olduğunu değerlendirerek geliyor. Bu çokça önemlidir. Söylemek ki bundan sonra batıdaki müteşebbislerimiz doğudaki imkanların farkındadır. Doğunun varlık ve sükun ortamı onları etkiliyor. Mevrut firmamız İzmir’den geldi. Serencam bakımından burası İzmir büyüklüğünde makro bire bir tekstil yatırımına imkan veren ve henüz şişman avantajları olan bire bir mülk. Bu kalp ve düşüncelerle yatırımın ve imza törenimizin leziz olmasını arzu ediyorum. İnşallah bildirme yakın zamanda fabrikalarımız çalışır haldeyken seyretmek bizlere baht evet” ifadelerine meydan verdi.

Muş Valisi İlker Gündüzöz başkanlığında il derinti salonunda planlı imza törenine; Muş Şehremini Feyat Asya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Cahillik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir ve firmaların yetkilileri katıldı.

Share: