Muşlu aileler çocukları amacıyla HDP önündeki eylemlerini sürdürdü

Muş’ta, çocuklarının yıldırı örgütü PKK eliyle dağa götürülmesinden HDP’yi mesul markajcı aileler, partinin diyar başkanlığı önünde habitat eylemi yaptı.

Çocuklarına buluşma ümidiyle Diyarbakır annelerinin başlattığı eyleme destek veren aileler, temas hafta çarşamba haset yaptıkları eylemi sürdürdü.

HDP İl Başkanlığı binası uğrunda benzeri araya gelen aileler, “El düşmanı fırka”, “Evlatlarımızı vereceksiniz”, “Ha HDP ha PKK”, “Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir”, “Halkı dolandıran parti”, “Anneler direniyor”, “Daha Çok yeter yakamızdan fikir” ve “Kâfi imdi evlatlarımızı bırakın” yazılı pankartlar açtı.

Çocuklarının fotoğraflarıyla eyleme katılan esas ve babalar, evlatlarına “tasdik ol” çağrısında bulundu.

Ata Halit Altun, gazetecilere, 8 sene geçmiş HDP’nin çocuğunu götürdüğünü söyledi.

Çocuğunu HDP’den istediğini aktaran Altun, “Bu çocuğun dağa götürülmesinin sorumlusu HDP’dir. Çocuklarımıza kavuşuncaya büyüklüğünde buradan ayrılmayacağız. Davamızın peşindeyiz. Çocuklarımızı getirin bizlere tasdik edin, bambaşka bir husus istemiyoruz. Yeter bu acıyı bizlere çektirdiniz. Tanrı üstelik bu acıyı sizlere çektirsin. 8 yıldır bu davamızın peşindeyiz. Sizin davanız boştur. Akıllıca yola dönün, çocuklarımızı bize teyit edin, ne yapıyorsanız yapın.” diye niteleyerek konuştu.

“Enik hasretine dayanamıyoruz”

Anne Ayten Koçhan üstelik tahminî 2 yıldır HDP önünde eylemlerini sürdürdüklerini belirtti.

Evladına kavuşsa de eylemine bitmeme edeceğini dile getiren Koçhan, “Yavrum, gelin tasdik olun. Yeter uşak hasretiyle yaşadık. Gece başımızı yastığa koyamıyoruz, imdi dayanamıyoruz. PKK ve HDP’den çocuklarımızı istiyoruz, eksantrik bir isteğimiz yok. Versinler evlatlarımızı. Onların evladı bir gece eve gelmese durabilirler mi? 7 yıldır velet hasreti ile yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Share: