Muş’ta bu sene 70 bin buzağı doğumu bekleniyor

Türkiye’nin kebir hayvancılık merkezlerinden Muş’ta, bu yıl büyükbaş anaç hayvanların doğumundan 70 bin civarında buzağı bekleniyor.

Muş Maya Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemal Aral, gazetecilere, büyükbaş hayvanda doğum sezonunun başladığını söyledi.

2023’te 70 bin civarında buzağı beklediklerini ifade fail Aral, şöyle konuştu:

“İl genelinde büyükbaş hayvan varlığı artmaya başladı. Doğacak buzağılar kent ekonomisine büyük aynı ulama sağlayacak. Temennimiz 2023 yılında büyükbaş hayvan varlığının artması. Muş, ekincilik ve hayvancılık bölgesidir. Ekincilik ve hayvancılığa önem vermemiz gerekiyor. Muş Ovası, Türkiye’nin genişlik balaban 3. ovasıdır. Coğrafi itibariyle hayvancılığa elverişlidir. Terörün bitmesiyle besicilerimiz bayındır ve erinçli aynı şekilde yaylaya çıkıyor ve hayvanlarını otlatıyor. Ululuk, buzağı başına 1300 teklik destek vermekte.”

Besicilik eden Sinan Ertuğrul bile çiftliklerinde 350 kocabaş hayvandan 150’sinin mevlit yapacağını belirtti.

Şimdiye kadar 16 ineğinin tevellüt yaptığını ifade eden Ertuğrul, “Sair inekler ise doğmaya hazırlanıyor. Ondan bilahare hayvanlarımızı yaylaya götüreceğiz. Buzağıları 1,5 sene sonradan satışa sunuyoruz.” dedi.

Share: