Muş’ta yekpare yapıların durumu anahtar altına alınıyor

Muş Belediyesi bünyesinde işyar maharet personel, 17 mahalledeki yekpare binaların durumunu anahtar altına alıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, inşaat mühendisleri ve teknikerlerin aralarında bulunduğu 24 personel, 7 bin binanın tespitini yaptı.

Belediye Başkanı Feyat Asya, asrın felaketi namına nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden kaynaklı Muş’ta hasarın meydana gelmediğini ancak umulur afetlere alın bu çalışmayı başlattıklarını ifade etti.

İncelemeler sonucu toplanan verilerin ilgili kurumlarla paylaşılacağını kaydeden Asya, şöyle konuştu:

“Sarsıntı afetine alın sorumluluklarımızı namına ifade etmek için kamu imkanlarımızı kullanmaya çalışıyoruz. Sedir toplantımızda bayındırlık planları ile ilgilendiren cezrî kararlar aldık. Alınan kararların uygulanmasını dahi sağlayarak şehrimizin ve insanlarımızın geleceğini korumaya çalışıyoruz. Depremlerin kolaylıkla ardından 24 personelimizi şehrimizde görevlendirdik. Şu anda şehrin envanterini çıkarmaktadırlar. Yapıların genel durumunu, binalardaki dayanaklık etmek iyileştirilmesi ve tıpkısı alanlar üzerinde kadro arkadaşlarımız muktezi çalışmalarını yapıyorlar. Şu temel kadar 7 bin binanın tespiti yapıldı. Bodur sürede bunları tamamlayarak ilişkin kurumlarla paylaşıp yapılması müstelzim çalışmalarla ilgili planlamalar yapacağız.”

Share: