Mut Partisi Umumi Başkan Yardımcısı Kaya Bursa’da

Saadet Partisi Genel Başbuğ Yardımcısı Bülent Kaya, Millet İttifakı’nın elini taşın altına koyarak ülkede kangrene dönüşmüş, kümeli sorunları hal konusunda aynı düzentileme ortaya koyduğunu belirtti.

Partisinin “Mutluluk Sahada” çalışması kapsamında Bursa’ya mevrut Kaya, Sebep kaymakamlık teşkilatı üyeleriyle bire bir araya geldiği Saika ilçesinde gazetecilere yaptığı konuşmada, Ulus İttifakı’nın adaletin, özgürlüğün ve kucaklaşmanın ayrımsız adresi kendisine nazik tıpkı özgüvenle milletle buluşmaya devam ettiğini söyledi.

Ülkenin iktidarına gelmeye, mezuniyet almaya ve sorunları çözmeye yakın olduklarını vurgulayan Kaya, “Bu manada ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik ve içtimai ve açık oturum krizi aşmayla ilişkin Millet İttifakı olarak üzerimize düşen vazifeyi yapıp aynı an önceki ülkeyi bu yönetim krizinden çıkarıp hesaplı krizi üstelik genişlik azından akla yatkın tıpkısı sürede mücadele edilebilir tıpkısı ayla getirme arzusundayız.” dedi.

Kaya, 2023 seçimlerine giderken Kavim İttifakı’nın 3 hedefinin olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Türkiye Nazik Kavim Meclisinin yıpranmamış sürecinde yasal ve anayasal reformlar yaparak bu ülkedeki mevzuatla ait aksaklıklarını kullanmak kadar tıpkı hedefimiz var. İkinci kuma hedefimiz bile kuma bir adayıyla ortaya koyduğumuz hükümet programının yürütme edebilecek, o hususta hem 6 siyasal partiye yürek verecek hem millete hem birlikte devlete cüret verecek benzeri cumhurbaşkanı adayıyla bu seçimi sarmak ve 6 siyasal parti adına birlikte elimizi taşın altına koyarak bu ülkenin kangrene dönüşmüş, müterakim sorunlarını çözme üzerine bir çalışma ortaya koyuyoruz. Üçüncü hedefimiz de Türkiye’nin bu ucube sisteminden Türkiye’nin devretme tek âdem rejiminden kurtulabilmesi için güçlendirilmiş parlamenter sisteme kavuşması gerektiğini, bunun için dahi minimum 360 milletvekiline olan ihtiyacımızın da farkındayız. Bu sebeple 6 siyasi parti adına hele nüfuz partisinin uymazlık partilerine bukanak bağı inşa etmek, ayaklarına pranga yayılmak amacıyla getirmiş olduğu bu hileli, bu yandaş seçme sisteminin ortaya çıkaracağı tehalüf lehine durumları ortadan kaldıracak, milli iradenin meclise en degaje bir şekilde yansımasını temin edecek tıpkı eş emek ortaya koyma konusunda bir irademiz var.”

Share: