Mütekait hoca evini tekellüm atölyesine çevirdi

Zahmetli sarıklı evini nutuk atölyesine çevirdi

OSMANİYE Osmaniye’de emekli hoca Fahriye Seyhanlı (77), atölyeye çevirdiği evinin mutfağında hayvan kemikleri, deniz kabukları, ağaç kökleri ve içki şişeler gibi atıkları işleyerek, konferans eserine dönüştürüyor.

Esenevler Mahallesinde hararetli zahmetli öğretmen Fahriye Seyhanlı, zamanını atölyeye çevirdiği evinin mutfağında atıklardan pano yaparak değerlendiriyor.1959 yılında başladığı derslik öğretmenliği görevinden 1987 yılında mütekait olan Seyhanlı, efsanevi kemikleri, deniz kabukları, dikme kökleri ve pencere şişeler kadar atıkları işleyerek hem zamanını değerlendiriyor, hem birlikte 10 sene ilk yakalandığı parkinson hastalığının müthiş etkilerini azaltarak yaşamını idame ettiriyor.

Çalışmaları hakkında vukuf veren tekaüt sarıklı Fahriye Seyhanlı, ” Parkinson hastalığı, tansiyon, şeker bu hastalıklarla boğuşurken bağımlı gezmeye gidemiyorum toplumsal bire bir faaliyet gösteremiyorum. Ego ne yaparım diye düşünüyordum dikişten, örgüden anlamıyordum arkadaşlarıma delme başlatırdım argaç, çantalar bunları yavaş yavaş çoğaltmaya başladım eşe, dosta, akrabaya ödül ettim. Yazlıktaki evimizde sahilde gezerken taşların güzelliği çok hoşuma gitti. Orada bulduğum deniz kabuklarını boyamaya başladım. Onlardan çiçek böyle âdem figürleri, hayvan figürleri yapmaya başladım, kabaklar boyadım. İnsan bu işleri yaparken hastalığını düşünmüyor, derdini düşünmüyor, hangi figürü yapsam, ne motifi yapsam haydi spor yapıyorum diyorum, eğiliyorum, kalkıyorum. O harcadığım faaliyet, yani dinlenmek da istemiyorum eve geldiğimde. Onları görmek üzere çırpınıyorum ve düşüncesiz dönüşüme katkı sağlıyorum ” diye niteleyerek konuştu.

Boş zamanlarını, mutfakta atıklardan pano yaparak geçirdiğini belirten Seyhanlı,arz büyük hayalinin ise yaptığı eşyaları satarak elde ettiği gelirle maddesel durumu dolgunca olmayan öğrencilere burs isnat etmek istediğini söyledi.

Share: