Mütezayit enflüanza vakaları vatandaşları alternatif tapa yönlendirdi

Mütezayit enflüanza vakaları vatandaşları mütenavip tıpa yönlendirdii

ÇANKIRI – Çankırı’da şita mevsiminin gelmesi ile birlikte gripten sakınmak talip vatandaşlar, aktarların yolunu tutuyor.

Çankırı’da şita mevsiminin gelmesi ile alay malay küsurat enfeksiyon hastalıklarında şişman oranda artma meydana geldi. Hastalıklardan korunmak ve muafiyet sistemini arttırmak talip vatandaşlar ise aktarlara yönelmeye başladı. Vatandaşlar, aktarlar marifetiyle hazırlanan özel karışımlara tehlikeli ait gösteriyor. Grip vakalarında mütezayit çoğalma cihetiyle satışlarında artış yaşandığını söyleyen aktarlar, vatandaşların fiyatlı olmasına rağmen ıhlamuru yeğleme ettiğini söyledi.

‘Ihlamur, kuşburnu, zencefil karanfi ve tarçın karışımı muafiyet sistemini güçlendiriyor’

Çankırı’da yıllardır aktarlık eden Eyüp Çolak, “Sunu haddinden fazla sattığımız madde ıhlamurdur. Ama ıhlamur, haddinden fazla pahalandı, eken bulunmayan. Elhak ıhlamuru toplaması meşakkatli de bir aksiyon. Ihlamurun birlikte Çankırımıza hususi olan kuşburnu haddinden fazla iyi gider. İkisi omuz omuza olduğu antlaşma, karanfil, tarçın ve zencefil koyduğunuz devir bu beşi tüm ayrımsız atom peki. Muafiyet hizmetinizi yükseltir, öksürüğünüzü alır. Tığ burada onu karıştırıyoruz müşterilerimiz amacıyla. Olabildiğince da nitelikli birinci sınıf materyal satmaya çalışıyoruz. Atom çayları, kış çayları, nane limon, ve bir ürünlere bile rabıt var. Şu anda benzeri müstevli var. Hastaneler mahmul. İnsanlar o yüzden almaşık tapa yöneliyor. Bu aralar biz birlikte apotr olmaya çalışıyoruz, elimizden geldiği kadarıyla” dedi.

“Beşini karıştırdığımız devir tamam tıpkı atom oluyor”

Bağışıklığın güçlenmesi ile hastalıkların elan bayağı atlatılabileceğini anlatım fail Çolak, “Genişlik çok zencefil, bal ve gato otunu karıştırıyoruz. Peygamber Efendimizin birlikte dediği üzere gato otunun ahiret yolculuğu hariç seçkin şeye devası vardır. Haddinden Fazla karıştırdığımız şeylerden biri bu. Diğeri da ıhlamur. Ihlamur elhak kış aylarının vazgeçilmezidir, olmazsa olmazıdır. O beşini karıştırdığımız ant eksiksiz bire bir atom oluyor. Yani buradan Herkese haykırmak isterim. Kışın bunları tüketirseniz, çoluğunuzla çocuğunuzla içirirseniz, niteliksiz cılız sökel olmazsınız. Hastanelere gitmezsiniz” diyerek konuştu.

Share: