NAe Sao Paulo amacıyla “yürütmenin durdurulması” rica edildi

Sökümü için Brezilya’dan İzmir’e getirilmek için yola çıkan tayyare gemisi NAe Sao Paulo için sunulan izin işleminin yürütmesinin durdurulması talebiyle mahkemeye başvuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Reisi Bronz Soyer, DİSK Genel Başkanı Istek Çerkezoğlu ve TMMOB Umumi Heyet Başkanı Emniyetli Koramaz’ın de aralarında olduğu takım, İzmir Bölge Adalet Mahkemesi önünde aynı araya geldi.

İzmir Gözetleyici İdare Mahkemesi Başkanlığına gıcırı bükme dilekçede, “yaşam hakkına müteveccih tehlikenin büyüklüğü ve sürecin kafasız döndürülemezliği” dikkate alınarak idarenin savunması alınmaksızın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekân Yönetimi Umumi Müdürlüğünün izin işleminin yürütmesinin durdurulması” talep edildi.

Davacılar ortada İzmir Büyükşehir Şehremaneti Başkanlığı, TMMOB Belde Mühendisleri Odası, İzmir Tabip Odası Başkanlığı, İzmir Barosu Başkanlığı, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı, EGEÇEP Derneği ile Foça ve Aliağa’üstelik eğleşme eden bazı kişiler vadi aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, asbest içeren geminin derhal durdurulması gerektiğini savundu.

Bunun için mahkemeye başvurduklarını tamlayan Soyer, “Mevrut gemi falanca değil, sefine olma özelliğini tamamen yitirmiş aynı kargo geliyor. Bu kargo bire bir kötü kargosu, çöp kargosu. Öncelikle bunu bereketli anlamamız geçişsiz.” dedi.

Share: