Nazır Muş, depremin etkilediği 11 ilin kaynak ve borsa temsilcileriyle görüştü

Tecim Bakanı Mehmet Muş, 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen 11 ilin göz ve borsa temsilcileriyle Gaziantep’te tıpkı araya geldi.

Gaziantep Tecim Odası’ndan (GTO) yapılan açıklamaya bakarak, Muş ve beraberindeki yıldız bilimi, GTO Konferans Salonu’nda 11 kentin kaynak ve borsa başkanlarıyla buluştu.

Depreme ilgilendiren değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Icra Vekili Muş, göz ve borsa başkanlarının irade ve önerilerini dinledi.

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, buradaki konuşmasında, kıran bölgesindeki iyileşme başarısının özel sektör, kamu ve sivil örgütlerinin işbirliğiyle benzer olacağına inandıklarını belirtti.

Tedbir ve desteklerle bölgenin iktisadi kimliğinin korunarak hesaplı aktivitenin yeniden canlandırılmasının koskocaman olduğunu ifade eden Sebep, “Bölgenin vergisel düzenlemelerden, finansmana, psikolojiye kadar birçok alanda desteğe ihtiyacı var. Bu destekler ivedilikle hayata geçirilmeli ve kapsamı elden üretim işletmelerini değil yetişek, keyif, turizm, fuar, aranjman alanlarını birlikte içine kayran bakım sektörü karışma tüm işletmeleri kapsamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Ilbay Davut Gül, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Atmaca, Yüreklilik Güvence Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen bile hazır bulundu.

Share: