Nazır Soylu’dan Mardin’deki kazada 3. tır olduğu ve polislerin lastiklerine dağ ettiği iddiasına tekzip

Gaziantep’te güzeşte yolda devrilen aynı otobüs, ayrımlı benzeri gidiş geliş kazasına yardım etmek üzere orada bulunan insanların üzerine 200 metre süresince sürüklenmiş ve fenomen sonucu 16 sevimli hayatını kaybetmişti. Bire Bir dönüş içinde analog bir kaza birlikte Mardin’üstelik gerçekleşti. Derik ilçesinde akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada, freni boşalan tır önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı. 2 çocuğun fert verdiği eş bir nice kişinin yaralandığı kederli kazanın peşi sıra görevliler ve çevredeki vatandaşlar muavenet etmek amacıyla koştu. Toplanan kalabalığın arasına arkadan mevrut freni patlamış eksantrik bir tır daldı. Katliam gibi kaymakamlık sonucu 20 hayat hayatını kaybetti ve haddinden fazla sayıda hayat yaralandı.

BAKAN SOYLU, KAZALARA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, bugün Mardin ve Gaziantep özellikle doğmak için evvel Türkiye’yi kanun boğan trafik kazalarıyla ait açıklamalarda bulundu.

“BİR ÇEVREYOLU TALEBİ OLDUĞUNU BİZE İLETTİLER”

Soylu, “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla derhal buraya kavrama ettik. Kazazedelerimiz ve ailelerimizi mülakat ettik. Ego öncelikle ciddiyet ve sabırla başından bu yana acılarına rağmen bunu koruyan Derik halkına minnetlerimi sunuyorum. Cenabıhak milletimizi hakeza kazalar ve felaketlerle aynı elan sınamasın inşallah. Cenazelerimizi defnettik. Cenazeler olduktan sonra savcılarımızın, keyif teşkilatımız sistem elinden geleni yaptı. 4 saat büyüklüğünde içerisinde otopsi işlemlerimiz tamamlandı. Taziyeler sırasında tıpkı çevreyolu talebi olduğunu bize ilettiler. Vatandaşlarımızın bu talebinin birlikte esas itibarıyla ağırbaşlı vasıtalar olsun gidiş geliş olsun Derik’in içinden geçmemesi amacıyla projelerin hazırlanması ile mümasil bir zamanda inşallah adım atacak ve hayata geçirmeye çalışacağız. Kaçış rampaları kabil icraat da bu noktada yapılacak.” dedi.

“TIRLAR AĞIR TONAJLIYDI” İDDİALARI

Kazaya müdahil tırlar vahim tonajlıydı iddiasıyla ilgili Aristokrat, “Soruşturmalar devam ediyor. Tek husus özden kıymetli değildir. Tekmil taraflarıyla bu soruşturma tamamlanacak ve gereği adına getirilecek. İki tırın bile dara sınırları var. Buradan ihracat işleyen tıpkısı firma. Adana menşeili bir firma. Şırnak menşeili bire bir firma anlaşmışlar. Burada bir vukuf ve vesika noktasında topu incelenecek. Izlem edeceğiz. Gözaltılarımız var. Milletimiz devletine güvenlik ediyor. Biz bile bu itimada nakız getiremeyiz. Bunun hesabını varsa ihmal iskandil etmek bizim görevimizdir. Demin anket çokça taraflı sürüyor derken sürücüsünden için, aracın tekniğinden saat ve telefon kullanımı bilgisine kadar hepsini inceliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“3. BİR TIR” VE “LASTİKLERİNE ELEM AÇILDI” İDDİALARI GERÇEKLIK DIŞI

Öte yandan Mardin’deki kazada 3’üncü tırın elan olduğu ve polisin bu tırı lastiklere dağ ederek durdurduğu iddiasına dahi cevap veren Aristokrat, “Üçüncü bir tırın varlığı, polislerin lastiklerini patlattığını ifade edenler var. Bu ağız ağıza gerçeğe aykırı bir kıymetlendirme ve iddiadır. Benzeri Polis Güçleri kardeşimiz şehit oldu. Orada vatandaşlarımız kabilinden destek olmak amacıyla kâin tıpkısı kardeşimizdi. Ateş açıldı, bulunmayan durduruldu, lastikleri patlatıldı gibi iddialar esas dışıdır” dedi.

“BİZ DELİ MİYİZ BU ACIYI PAYLAŞMAYA GELENLERİ ENGELLEYELİM?”

HDP’lilerin engellendikleri iddiasıyla ilgilendiren ise Soylu “Burada tıpkısı çığlık var. Bu acıyı kanırtmanın, sıfır şeyler üzerinden kımıldatma etmenin bire bir anlamı namevcut. Taziyeye bozukluk gidilir? Acıları benimsemek, ortak olmak amacıyla. Taziyet evinin amacı budur. Buranın sıhhatli duyulu insanları bu tuhaf tezviratlara gelmedi. Tığ düzgüsüz miyiz taziyeye, bu acıyı paylaşmaya gelenleri engelleyelim. İstirham ediyorum. Seçme şeyi yapabilirsiniz amma milletimizin üzücü gününde bunları yapmayın” ifadelerine saha verdi.



Share: