Nevşehir Şehremini Deveci: “Şiddetin değme türlüsüne karşıyız”

Nevşehir Belediye Başkanı Sarban: “Şiddetin değme türlüsüne karşıyız”

NEVŞEHİR 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Arsıulusal Savaş ve Dayanışma Haset zımnında Nevşehir’birlikte düzenlenen programda konuşan Nevşehir Şehremini Dr. Mehmet Deveci şiddetin seçkin türlüsüne cebin olduklarını söyledi.

Nevşehir Belediyesi Eş ve Karı Hizmetleri Müdürlüğü marifetiyle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Alın Arsıulusal Savaşım ve Tesanüt Haset nedeniyle bire bir izlence düzenlendi. Program çabukluk sonucu hayatını kaybeden kadınların fotoğrafının düzlük aldığı ‘yaşasalardı’ isimli işporta ile başladı. İçişleri Bakanlığı marifetiyle hayata geçirilen KADES uygulamasının dahi tanıtıldığı programda mütekellim Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran; “Kadına yol konusu ele alındığında söylenecek çok şey var, pespaye haddinden fazla dertli olduğumuz ve üzüldüğümüz benzeri konu. Fakat ego iki konuya özen bağışlamak istiyorum. Birincisi, kadına yönelik şiddetin veya insana yönelik şiddetin benzeri alışkanlıktan çıkarılması gerekiyor. Bu dahi çocuklarımızın eğitimi ile olabilir. Tabii eğitimi verecek ana-babanın bile şiddete yönelmeyen, şiddetin hal olmadığını alim eşhas olması gerekiyor. Bu anlamda üstelik hem İç İşleri Bakanlığı hem da Sülale ve Içtimai Politikalar Bakanlığının çalışmaları var. Bizler üstelik toplumun bireyleri, idarecileri olarak bu konuda temas soy imkanı kullanıp toplumu eğitmeyi tıpkısı fariza bilmeliyiz. Çünkü şiddeti mantıklı bulan, şiddetin sebebi olduğunda şiddeti akıllıca gören bire bir zihin ile şiddeti göğüslemek çokça print” ifadelerini kullandı.

Deveci; “İkinci özen yolmak istediğim konuda kadına yönelik güç söz konusu olduğunda bunun toplumsal, toplumsal benzeri sorun olduğunu almak, idari-siyasal benzeri problem olmadığını saymak gerekiyor. Ne yazık ki kadına yönelik seri karşılaştığımızda, kadın cinayetleri olduğunda kâh çevreler bulunan iktidarın, devletin tıpkısı hatası, politikası sonucu oluştuğunu lanse ederek sosyete üzerinde takanak oluşturmaya çalışıyor. Bu nitelik kadına müteveccih şiddetli mücadeleye haddinden fazla beis veriyor. Gerçekte onların niyetleri kadına yönelik süratli savaş olsa toplumsal ve toplumsal sorunları akseptans yazar bu anlamda bütün gelişigüzel savaşım yazar, dava hal odaklı olurlar” dedi

Sarban, Bizler hem Mutekit toplum namına hem de Türk milletinin bireyleri yerine şiddetten çok ırak aynı toplumuz, momentum genlerimize muhalif. Elçi Efendimiz, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ der. Dinimiz, bire bir insanı öldürmenin yeryüzü iri günahlardan olduğunu söyler. Anadolu’nun sesi olan büyük üstat Neşet Ertaş, ‘Kadınlar adam, bizler insanoğlu’ der. Bunların topluma öğretilmesi ve bizlerin özlük kimliğimize bürünmemiz gerekiyor, bu şekilde kadına müteveccih şiddeti önleyeceğimizi düşünüyorum” dedi.

Kadına Müteveccih Şiddete Alın Uluslararası Mücadele ve Tesanüt Haset nedeniyle düzenlenen izlence tören düzeni üyelerinin hediye takdimi ile serencam buldu.

Share: