Nevşehir’de Recep Tayyip Erdoğan adlı güre DOĞRU Parti’den milletvekili namzet adayı oldu

Nevşehir’in Kavak beldesinde 24 yaşındaki Recep Tayyip Erdoğan, DOĞRU Öğür İl Başkanlığına saylav aday adaylığı için başvurdu.

Gerekli evrakı doldurup fırka binasında DÜRÜST Parti İl Başkanı Ali Kemıkkıran’a doğrulama fail Erdoğan, gazetecilere, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Patika Yüksekokulu Elektronik Beyin Programcılığı Bölümü’nden mezun olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı ve DOĞRU Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile isimdaş olmaktan itibar duyduğunu vurgulayan Erdoğan, “Yıllardır DÜRÜST Parti’ye bakım vermiş ayrımsız ailenin ferdiyim. Ben üstelik YANLIŞSIZ Tümen’nin aktif aynı üyesi olarak heyecanla, şevkle bakım atfetmek amacıyla aday adaylığı başvurusunda bulundum.” dedi.

“1999 yılında Cumhurbaşkanımızın koşuk okumasından hava hapse girmesinden babam çok müteessir.” ifadesini kullanan Erdoğan, bundan etraf babasının kendisine “Recep Tayyip” ismini verdiğini anlattı. Erdoğan, “İsmimden haddinden fazla memnunum. Girdiğim ortamlarda ismime inanmayanlar oluyor. Lisede, üniversitede refik ortamlarında kimliğimi kabul etmek isteyenler oluyordu.” diye konuştu.

AK Tümen İl Başkanı Kemikkıran birlikte saylav namzet adaylığı sürecinde partilerinde müracaat yoğunluğu yaşandığını belirterek, Erdoğan’a başarı diledi.

Kemikkıran, şunları kaydetti:

“Gençlerin siyasette kayran alması Cumhurbaşkanımızın çokça değer verdiği bir husus. 21 Familya 2017’bile TBMM’üstelik kısık savaş verilerek Temel değişikliği yapıldı ve seçilme yaşı 18’e indirildi. Gençlerin ve kadınların siyasette düzlük almasına haddinden fazla ehemmiyet veren ve parlamentoda arz fazla genç ve karı mebus olması yönünde namzet belirleyen tıpkısı siyasal partinin mensubu başlamak bize bahtiyarlık veriyor.”

Share: