NEVÜ’de ‘Kadına Müteveccih Şiddete Cebin Arsıulusal Mücadele ve Dayanışma Günü’ düzenlenecek

Nevşehir Hacı Bektaş Ege Üniversitesi (NEVÜ)’de ’25 Son Teşrin Kadına Yönelik Şiddete Alın Uluslararası Savaşım ve Dayanışma Günü’ düzenlenecek.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de üniversitenin Eş Çalışmaları Uygulama ve Araştırı Merkezi (NÜKÇAM), Nevşehir Barosu, Nevşehir Hız Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürlüğü işbirliği ile kadına yönelik gelişigüzel nev müsavatsızlık, ayrımcılık ve şiddetin önlenmesi ve bu yönde farkındalık sağlamak için 23 Kasım 2022 tarihinde ’25 Son Teşrin Kadına Müteveccih Şiddete Alın Uluslararası Savaşım ve El Birliği Günü’ etkinliği düzenlenecek. NEVÜ Ilbay Şinasi Kuş Ekin ve Kongre Merkezi Karavezir Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan etkinlik; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Ahi Aktekin ve Üniversitenin Kadın Çalışmaları Aplikasyon ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) Müdürü Doç. Dr. Zehra Çalışkan’ın günün fehva ve önemine dair yapacakları açım konuşmalarıyla başlayacak. Izlence henüz sonradan saat 10.45’de NEVÜ Semra ve Vefa Küçük Esenlik Bilimleri Fakültesi Can Kuşu Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Arş. Gör. Dr. Gülhan Pespaye Öztürk’ün ‘Sürat ve Karı Can Kuşu Sağlığı’, saat 11.15’de Nevşehir Barosu Avukatlarından Av. Ebru Ekici’nin ‘Kadına Yönelik Ivinti ve Ukubet Hukuku’ ve saat 11.45’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Nevşehir Takat Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Yazar Kahiloğulları’nın ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Ayrımcılığın Karşısında, Güçlenmenin Birlikte duran Üniversiteler’ başlıklı banak ve konuşmalarıyla bitmeme edecek.

Yapılan istişare ve sunumların peşi sıra program, konuşmacılara ve emeği geçenlere teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erecek. – NEVŞEHİR

Share: