NEVÜ’de kadına yönelik şiddette farkındalığı artırmak üzere aktiflik düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Iye Üniversitesinde (NEVÜ), “25 Son Teşrin Kadına Müteveccih Şiddete Karşı Arsıulusal Savaş ve Dayanışma Günü” kapsamında izlence düzenlendi.

NEVÜ’den yapılan kayıtlı açıklamaya bakarak, kadına yönelik ayrımcılık ile şiddetin önlenmesi ve bu yönde farkındalık oluşturulması üzere planlı etkinlik, NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kurultay Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programda, Ilbay İnci Sezer Becel, kadına sunulan değerin, herhangi bir tip fayda ve beklentinin ötesinde, kayırıcı haklarının ayrımsız gereği olduğunu belirtti.

Kadının saygınlığı ve itibarının korunması gerektiğini rapor fail Becel, “Ülkemizde kadına yönelik şiddete liyakatsiz tolerans ilkesi ile çalışmalar haddinden fazla degaje ayrımsız yelpazede kamu, sivil ve yekpare tarafların kapsamlı teşrikimesai ve eş çabalarıyla yürütülmektedir. Alelhusus İçişleri Bakanlığımız yoluyla şiddete maruz artan kadınlarımızın güvenlik güçlerine hafif ulaşabilmesi ve aceleci bir şekilde kendilerine arkalama edilebilmesi amacındaki KADES uygulamasının kadına alın şiddetle mücadelede koca ayrımsız saha tuttuğunu unutmamak gerekir.” ifadelerini kullandı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Cömert Aktekin bile kadına müteveccih şiddetin savaş edilmesi müstelzim küresel aynı sorun olduğunu vurgulayarak, acun genelinde seçme sosyal ve sınıfsal kesimde görüldüğünü kaydetti.

Aktekin, akademik ve yönetimsel personelin yanı sıra öğrencilerde, kadına müteveccih hız üstüne farkındalığın artması üzere ulama sunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Etkinlik, sivil cemiyet kuruluşu temsilcilerinin sunumlarının arkası sıra sona erdi.

Share: