Niğde Milli Eğitim Müdürü Yaşar, tarım lisesi öğrencileriyle buluştu

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Yeşilgölcük Martir Recep Tektaş Çokça Programlı Rum Lisesini konuşma ederek öğrencilerin çalışmalarını inceledi.

İl Milli Terbiye Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Yaşar, lisede kullanışlı zirai eğitim bilimi düz öğrencilerle tıpkısı araya gelerek yaptıkları çalışmalar karşı vukuf aldı, okulda gerçekleştirilen zirai faaliyetleri inceledi.

Yaşar, öğrencilerin, 4 merdiven ve bir tarlada uygulamalı yetişek aldıklarını belirtti.

Okulda, 3 erdemli kültür mühendisi ve bire bir zirai genetik mühendisi nezdinde kılgısal eğitim verildiği tamlayan Yaşar, “Uygulama tarlasında münavebeye akıllıca kendisine yonca, buğday ve 4’lü kokteyl yemleme bitkisi ekildi. Bunlar hasat edildikten bilahare da terbiye-öğretim yılı bitmeden ikinci ürün olarak akdarı silajı ekilecek. Yapılan eğitimlerle öğrenciler toprağa uygun nebat soy seçimi, doğru toprak el işi, su kaynaklarının yeterli ve kontrollü kullanımı, hastalık ve zararlılara karşı siper ve devlet ekonomisine katkı sağlamayı öğrenmiş olacaklar.” ifadelerini kullandı.

İncelemelerinin arkası sıra, “Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor” projesi kapsamında mektepli ailelerini musahabe eden Yaşar, meslek serasında yetiştirilen ürünlerden dürü etti.

Share: