Niğde Teknopark Kazakistan angajman ofisi açıldı

Niğde Teknopark, Kazakistan’ın Almatı şehrindeki Kazak Kızlar Eğitim Üniversitesi bünyesinde bağlantı ofisi açtı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü ve Niğde Teknopark Umumi Heyet Başkanı Prof. Dr. Hasan Fikirli ve Niğde Teknopark SERPMEK Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Battaloğlu, Kazak Kızlar Eğitim Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösterecek Niğde Teknopark İrtibat ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine saha sunulan Rektör Aptal, kontak ofisinin Teknopark ve ülkenin AR-GE ekosistemi amacıyla eskimemiş fırsatlar oluşturacağını belirtti.

İrtibat ofisiyle Teknopark bünyesindeki firmaların projelerini Kazakistan’da tanıtabilmelerinin ve yeni bağlantılar kurabilmelerinin hedeflendiğini tamlayan Düşüncesiz, “Sonunda seçkin iki mutluluk arasında AR-GE ekosistemi açısından arsıulusal pazara inhilal konusunda yeni imkanlar oluşacaktır. Kazakistan’da bulunan girişimcilere ve müteşebbis adaylarına bilgi desteğinin sağlanması, projelerinin hayatına geçirilmesi üstüne mukteza mentor desteğinin sağlanması ve ülkemizdeki tüm teknoparkların Kazakistan ile bağlantılarını sağlayacak tıpkısı fasıla görevi üstlenmesi bile beklenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Share: