Niğdeli Besici Yusuf Karakuş: “Yemler Yüksek 380-400 Teklik Oldu Alamıyoruz, Servet Kazanmıyoruz. Bırakacağız Hakeza Olursa”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Bor’un Obruk köyünde musahabe ettiği besici Yusuf Karakuş, “Yemler efdal 380-400 liralık oldu alamıyoruz, gücümüz yetmiyor. Dünyalık kazanmıyoruz. Ilişki-Kur’um yok yatıramadım, zahmetli birlikte olamadım. Bırakacağız hakeza olursa” diye niteleyerek sıkıntılarını dile getirdi. Gürer üstelik “Yem fiyatı artıyor efsanevi fiyatı bir oranda artmıyor. Böyle giderse küçükbaş ve kocabaş hayvancılıkta mesail bitmeme ederse, ülkenin deri ve süt sorunu artar” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Borak ilçesi Mukaar köyünde küçükbaş hayvancılık işleyen üreticileri ülfet ederek, sorunlarını dinledi.

“YEMLER FAZILETLI 380-400 LİRA OLDU ALAMIYORUZ, SERVET KAZANMIYORUZ. BIRAKACAĞIZ HAKEZA OLURSA”

Geçtiğimiz yılın izzet desteklerini daha alamadıklarını tamlayan 65 yaşındaki besici Yusuf Karakuş, Gürer’e sıkıntılarını şöyle anlattı:

“Yemler bitti, bunlar ne yiyecek? Desteklerimizin verilmesini istiyoruz. Desteklerimizi almadık henüz. 70 kıta koyumun var. Cetvel geldi, dünyalik bulunmayan, 2 aydır bekliyorum. Yemler faziletli 380-400 lira oldu alamıyoruz, gücümüz yetmiyor. Servet kazanmıyoruz. Demet-Kur’um namevcut yatıramadım, mütekait dahi olamadım. Bırakacağız hakeza olursa, ben bunu dedemizden gelme yapıyorum. Merada ot yok, yağışsız gitti. Recep Tayyip Erdoğan çıkıyor, küçükbaşa 100 teklik diyor, bırakın 100 lirayı 50 teklik olan ödemeleri bile hala alamadık.”

Ekonomik rehavet yaşadığını ifade fail Karakuş, küçükbaş hayvanlarını Kurban Bayramı’nda satacağını söyledi.

“BİR HAYVAN 3 KİLO AĞIZOTU YİYORSA BU YÂREN 250 GRAMA DÜŞTÜ”

Karakuş’un kendisi kadar besici olan kardeşi birlikte “Ekonomik sıkıntıda olduğu amacıyla haricen baytar getiremiyor. Ayrımsız kilo cilt 300 lira. biricik besiliği 900- bin 300 liraya veriyor. Sıkıştı yemleme alacağım diye. Yemi dökerken, tıpkı günde mesela bir efsanevi 3 kilo ağizotu yiyorsa bu eş 250 grama düştü. Şu anda geçim derdi çok köy yerinde” diyerek konuştu.

“SORUNLAR DEVAM EDERSE ÜLKENİN TEN VE BENZIN SORUNU ARTAR”

Gürer bile besicilerin sorunlarına ilgilendiren şunları söyledi.

“Yemleme fiyatı artıyor hayvan fiyatı ayrımsız oranda artmıyor. Böyle giderse küçükbaş ve kocabaş hayvancılıkta mesail devam ederse, ülkenin ten ve benzen sorunu artar. Rustik boşalıyor, kırsalda hayvancılık yapanların yaş ortalamaları de faziletkâr. Hayvancılığı doldurmak ve söylenen sözleri üstelik yerine deklare etmek geçişsiz.”

Share: