Nilüfer’de kollar tırmanış sporuyla tanışıyor

Nilüfer’in kırsal mahallelerinde ruhlu dallar, tırmanış sporuyla tanışıyor. Tırmanış antrenöründen eğitim bilimi düzlük torunlar, ardından 15 ve 18 metre yükseklikteki parkurlara adeta tıpkı örümce kadar tırmanıyor.

Nilüfer Belediyesi’nin Bademli Rotaract Kulübü aksiyon birliğiyle düzenlediği tırmanış etkinliği, Nilüfer’in rustik mahallelerindeki çokça sayıda çocuğa, farklı ayrımsız deneyim yaşatıyor.

“Benim sporum, benim yeteneğim” sloganıyla Görükle Spor Parkı’nda bulunan tırmanma duvarında planlı etkinliğe katılan Nilüferli kollar, eskimemiş bir sporu tanırken, yeteneklerini da keşfediyor.

9 Eylül’e kadar her defasında ayrımlı tıpkısı mahalleden çocukların katılımı ile bitmeme edecek olan etkinliğin önce konukları, Yolçatı Şehit Ateşli Çaltı Ortaokulu öğrencileri oldu. Üç saat süren etkinlikte ayrıntılar önceki yerine, Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tırmanış antrenörü Emrah Oğuz’dan, anne eğitim bilimi aldı. Etkinliğe katılan 22 öğrenci, daha sonradan kendileri amacıyla hazırlanan parkurlarda zirveye aksetmek için çalma döktü. 15 ve 18 metre yüksekliğindeki duvarlarda değişik müşkülat derecelerine bakarak hazırlanan rotalarda, külliyen-rap tırmanış fail torunlar, değişik tıpkısı repertuvar yaşadı.

Adrenalin yoğun etkinlikte zirveye makul tırmanan çocukları dikkatle izleyen Başbuğ Turgay Yiğitlik, mücadelelerinden muhit çocukları kutladı. Nilüfer’de seçkin yaştan insanı sanatın ve sporun değişik branşlarıyla buluşturduklarını vurgulayan Başkan Turgay Erdem, bu etkinlikle birlikte kırsaldaki çocuklara değişik bir repertuvar yaşatmaktan bahtiyarlık duyduklarını söyledi. Etkinliğin önceki yerine Yolçatı Mahallesi ile başladığını belirten Başbuğ Toygar Erdem, 24-26-29-31 Ağustos ile 2-5-7-9 Ilkgüz tarihlerinde üstelik eksantrik mahallelerdeki çocukların üstelik bu heyecanı yaşayacağını tabir etti.

Toygar Yiğitlik, etkinliğin böylelikle Hediye Bereketli ve beraberindekilerle alay malay “Benim Sporum, Benim Yeteneğim” etkinliğine katılan çocuklara katılım sertifikası verdi. – BURSA

Share: