Odunpazarı Zabıtası’ndan ‘Merdiven Şeş Uçan Palavra Üretimine’ Baskın

Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin basak şeş uçan palavra üretimi yapılan tıpkı eve düzenlediği baskında, balonların içine helyum yerine vazolunmak amacıyla hazırlanan yanıcı kimyasal bileşimlere umum konuldu.

21 Ağustos Alım Satım günü saat 09.10 sularında Yıldıztepe Polis Merkezi Amirliği’ne Büyükdere Mahallesi Sarıbaşak Sokak’ta bir evde ‘fason palavra’ imalatı yapıldığı, balonların içlerine helyum adına alüminyum talaşı ile aşındıran namına ifade edilen yanıcı tıpkısı kimyasal birleşim konulduğu ihbarı yapıldı. Dideban Cumhuriyet Altını Başsavcılığı’nın talimatı üstüne ‘merdiven şeş’ olarak anlatım edilen imalathaneye Görüngü Yeri İnceleme Ofis Müdürlüğü ekipleri gönderildi. Peşi Sıra birlikte Odunpazarı Belediyesi Polis Müdürlüğü ekiplerine bilgi verildi.

Görüngü namına fehim fail Zabıta ekipleri, yaptıkları incelemelerde 11 varil içerisinde 200 kg alüminyum talaş ve kostik çözeltilerin bulunduğu varillerden camekân aldı. Ekipler, başsavcının talimatı ile olay durumunda mevcut yaklaşık 15 kg ağırlığındaki alüminyum talaş ve 3 paket süresince hep 70 gr ağırlığındaki ‘kostik’ kendisine anlatım edilen tuvalet açıcılarına halk koydu. Kostik çözeltilerin bulunduğu variller ile evde mevcut kısaca 3000 palavra, Kasaba ve Kentçilik İl Müdürlüğü ekipleri yoluyla imha yapılmak için eş sahibine yediemin adına teyit edildi.

Share: