OĞAN PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan kesim açıklaması Açıklaması

Bağımsız Sevgili Partisi (HAK PAR) Umumi Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin her ittifakta kayran almasıyla ait, “İttifak arayışında değiliz. Tıpkısı geçim teklifi gelirse değerlendiririz.” dedi.

Ağrı’da gazetecilere açıklama yapan Yapıcıoğlu, 1 yıldır ülke gezilerine bitmeme ettiklerini ve ayrımlı kesimlerle temas ettiklerini anlattı.

Esnafın Gürbulak Gümrük Kapısı’nda PCR testi uygulanmasından şikayetçi olduğunu anlatan Yapıcıoğlu, “Sebep hemen Gürbulak’ta bu imtihan isteniyor? beher geçişte oradaki esnaf antrparantez PCR testi üzere 170 liralık sevap vermek zorunda kaldığını ve bu durumun kendilerini kıygın ettiğini dile getirdiler.” ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, partisinin değme ittifakta düzlük alıp almayacağının sorulması konusunda şöyle konuştu:

“Mümkündür, türlü amma ‘mutlaka tıpkı ittifakta meydan alacaktır’ demek makul değildir. Bulunan cümle siyasal partileri iki cins ittifaklara zorluyor. Bugünkü şerait altında tek partinin zat adayını biricik başına kişi oylarıyla ve oyların yarısından fazlasını ahzetmek aracılığıyla seçtirmesi imkan dahilinde görünmüyor. Bu nedenle reisicumhur adayı çıkaracak olan partilerin özlük adaylarına bindi alabilmek için antant arayışları doğaldır. Aynı özge amil intihap barajı. Barajın yüksekliği nedeniyle gâh partilerin barajı yazılmak amacıyla bir ittifakın çatısı altında seçime duhul ihtiyacı hissettikleri tanıdık bire bir şeydir. Bunlara karşın tığ TANRI PAR olarak ‘mutlaka tıpkı antant içerisinde yer alacağız, kayran almalıyız’ düşüncesi ve modunda değiliz.”

HU PAR’ın benzeri şartların olduğu 2018 seçimlerine tek başına girdiğini ve her ilde kendi yasama kurulu adayını gösterdiğini anlatan Yapıcıoğlu, sözlerini, “İttifak arayışında değiliz. Tıpkı geçim teklifi gelirse değerlendiririz, partimizin izinli organlarında bunu konuşuruz. Eğer milletimizin, memleketimizin menfaatine olacağı kanaatine varırsak, bizim ilkelerimizle dahi uygunsa o kesim içerisinde düzlük alabiliriz. Ama akseptans edemeyeceğimiz bir teklifse 2018 seçimlerinde olduğu kabil yegâne başımıza seçimlere gireriz. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilişkin eğer ikinci tura kalırsa, ikinci tuğra kalma ihtimali var mı? Tamam var, efdal ihtimaldir. İkinci tura kalırsa ikinci tuğra kalan adaylara göre bire bir kıymetlendirme yaparız.” diye niteleyerek tamamladı.



Share: