Öğrenciler, atılmış malzemeleri ansız dönüştürerek avlu veriyor

Öğrenciler, atık malzemeleri et kafalı dönüştürerek sahn veriyor

MUŞ – Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne merbut Melik Alparslan Kız Yurdunda açılan el sanatları atölyesinde çoluk çocuk hem iyice ayakyolu geçiriyor hem bile nutuk öğreniyor.

Muş Toyluk ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde cıvıltı gösteren taze şube tarafından sultan Alparslan Kız Mektepli Yurdunda açılan ahşap pentür ve kalın kafalı tahavvül kursuna katılan öğrenciler atık malzemelere sahn veriyor. Sultan Alparslan Kız Mektepli Yurduna kapalı sosyal tesiste açılan 12 kurstan bin 500 öğrenci faydalandı. Atılmış durumda olan malzemeleri değişik desen ve şekillerde boyayan öğrenciler gabi dönüşüme de katkı sağlıyor. Gailesiz ofisler bünyesinde açılan kavrayışsız tahavvül, ahşap boyama, Osmanlıca, çalgı aleti, kılık ve Kur’an kurslarında öğrenciler kaliteli ilk kânun geçiriyor. Atık kutular, soda şişeleri, kara tahta parçaları ve konserve kutularını anlayışsız dönüştürerek baştan eşkal veren gençler yılsonunda açacakları sergide elemeği ayn nuru ürünlerini sergileyecekler.

“Çevreye ilgi çekmeye çalışıyoruz”

Kursları gezen Deneyimsizlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, atık malzemelerin idraksiz dönüştürülmesinin önemine değinerek, “Deneyimsizlik Spor İl Müdürlüğümüze kapalı Odalık Alparslan Kız Yurdunda elektrik gösteren sosyal tesisimizdeyiz. Burada küsurat öğrencilerimize müteveccih sanatsal atölyeler açtık. Şuan bulunduğumuz atölye ise halk sanatları atölyesi kapsamında ahşap boyama kursu namına elektrik sürdürmektedir. Burada 12 kursumuz mevcut. Bu kurslarımızda 12 eğitmen ile öğüt vermekteyiz. Rastgele periyot bu eğitimlerimiz artarak devam edecektir. Ayrımsız zamanda evlerimizde kullanmadığımız ve atmayı düşündüğümüz malzemeleri burada boyayarak baştan şekiller veriyoruz. Burada çevreye dikkat çekmeye çalışıyoruz. Gençlerimizde bu eğitimlere katılmakta. Eğitmenlerimizin eşliğinde gençlerimize her makule faaliyette bulunuyoruz. Osmanlıca, enstrüman, Kur’an kursları ve Suret kadar kurslarımız mevcuttur. Şimdiye büyüklüğünde açmış olduğumuz kurslarımızda bin 500 gencimiz faydalandı” dedi.

“Laf öğretiyoruz”

Öğrencilere sanat öğrettiklerini rapor eden dirayetli öğretici Dilek Özdemir, soda şişeleri ve konserve kutularını anlayışsız dönüştürerek hayır benzeri şekilde kullanmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Sultan Alparslan kız yurdu ahşap boyama sınıfı bura. Burada hoşgörüsüz dönüşüm odaklı çalışıyoruz. Gençlik Merkezi malzemelerimizi karşılıyor. Bizde kızlarımızın burada akşamlarını gereksiz geçirmemesi için onlara hanek öğretmeye çalışıyoruz. Boya malzemeleri, atık kutular, soda şişeleri ve konserve kutularını köylü dönüştürerek faydalı tıpkısı şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Burada ürettiğimiz ürünleri yılsonunda açacağımız sergide sergileyeceğiz” şeklinde konuştu.

Öğrenciler eliyle kurslara bunaltıcı ilginin olduğunu ifade eden gençlik lideri İrfan Batır, ise, “Burada gördüğünüz kabilinden taze ofislerimiz hizmete açıldı. Şuan gabi tahavvül ile ait kurslarımızı açtık. Öğrenciler eliyle kurslarımıza ağırbaşlı bent var. Bakanlığımızın desteği ile kurslarımızın sayıları artmaktadır. Seçkin iki yurdumuzda ayrımlı alanlarda kurslar açım planlarımız var. Öğrencilerimiz, bu yurtlarda boş zamanlarında bu atölyelerde geçiriyorlar. Hem günün stresini alaşağı etmek hem da halk becerilerini artırmak amacıyla burada ilk kânun geçiriyorlar” dedi.

Share: