ÖĞRENCİLERE UYGULAMALI İTFAİYECİLİK EĞİTİMİ

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Arkalama ve Kıyamet Yönetimi Bölümü öğrencileri esas itfaiyecilik dersinde İtfaiye Müdürlüğü’ndeki kılgısal eğitimde arak döküyor.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Keyif Bilimleri Fakültesi Evgin Arkalama ve Facia Yönetimi Bölümü öğrencileri derste kuramsal kendisine gördükleri konuları haftada tıpkı bölüm İtfaiye Müdürlüğü’nde kılgılı adına öğreniyor. Uygulama eğitiminde kız öğrenciler erkeklere taş çıkartıyor.

Öğrencilerin itfaiyecilik mesleğine amatör ve ait olduklarını belirten Burdur İtfaiye Müdürü Mehmet Ulvi Ballak, Öğrencilerimiz bugün temel yangıncılık, yangınlara engelleme ve debi tarzı dersinin uygulamasını yapıyor. Derslerde bunu kuramsal namına anlatmaya çalışıyoruz amma nazari kitaptan öğrenmek yerine uygulamayla durumunda ısıyı ve dumanı tadarak mesleği öğrenmeleri daha dolgunca oluyor dedi.

Uygulamalı eğitimde akaryakıt tankeri yangınına müdahaleyi kılgılı kendisine gösterdiklerini anlatan Ballak, Öğrencilerimiz mesleğe meraklılar, ilgililer. Bu meslekte bile çok bol aynı şekilde yetişiyorlar. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum ve şimdiden mesleğimize kıvrak geldiniz diyorum diyerek konuştu.

Üçüncü derslik öğrencisi Emel Yağlı, İtfaiye Müdürlüğünde itfaiye aracı ve cuşuhuruş güvenliği dersi alıyoruz kullanışlı yerine. Bu bölüme gelmeden evvel yapabilir miyim, başarabilir miyim diye niteleyerek önyargılarım vardı. Yaptığımız icraat sebebiyle yapabileceğime inandım ve özgüvenim yükseldi. Haddinden Fazla mebzul tıpkı terbiye alıyoruz. Geleceğin itfaiyecileri atılmak üzere yarışıyoruz diye niteleyerek konuştu. Üçüncü dershane öğrencisi Önsezi Tekeli birlikte Ateş güvenliği dersini okulda kuramsal namına alıyoruz. Haftanın benzeri günü bile İtfaiye Müdürlüğü’nde uygulama yapıyoruz. Bu bölümü seviyorum. İnsanlara dayanaklık etmek iyi geliyor bana. Herkesin kaçarak gittiği ortama koşarak insanlara destek olmak bana mebzul geliyor. Muvaffakiyetli olacağımı düşünüyorum dedi.

Share: