ÖĞRENCİLERİN YAPTIĞI TABLOLARIN GELİRİ, DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANACAK

BATMAN TOBB Sunturlu Sanatlar Rum Lisesi Resim Bölümü öğrencilerinin ‘Bir fırça üstelik sen at’ sloganıyla resmettiği 25 tablo, valilik koordinesinde düzenlenen kermeste sergilendi. Tabloların satışından elde edilecek sağlık, depremzedeler amacıyla bağışlanacak.

Batman TOBB Evire Çevire Sanatlar Anadolu Lisesi Gösterici Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları tablolar, depremzedeler için satışa çıkarıldı. ‘Bir fırça de sen at’ sloganıyla öğrencilerin resmettiği 25 levha, Batman Valiliği koordinesinde planlı kermeste sergilendi. 10 kılık öğretmeni ve 150 öğrenci ile yetişek-öğretimin sürdüğü okulda resmedilen tabloların satışından elde edilecek gelirin, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedeler için bağışlanacağını anlatan ekol müdürü Veysi Aksoy, “Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte ülkemizin yaşamış olduğu nâr zımnında depremzede ailelere korumak için katkı sunmaya hazırız. Batman Valiliği’nin koordinesinde düzenlenen kermeste yer aldık. Yaptığımız tablolarımızı satışa çıkararak depremzedelere destekte bulunmaya çalışıyoruz. 25 tablomuzu satışa sunduk. Elimizde haddinden fazla sayıda tabela var ve bulunan tabloların satışının gerçekleşmesi halinde yine arttırma katkı yapabiliriz. Suret atölyelerimiz var. Bu atölyelerde yapılan çalışmalarla sarsıntı bölgesindeki ailelere ve çocuklarımıza rastgele tip katkıyı sunmaya hazırız. Atölyelerimizi yer sarsıntısı bölgesinden mevrut çocuklara dahi açmaya hazırız. 10 gösterici öğretmenimiz ve 150 suret öğrencimiz var. Öğrenci ve öğretmenlerimizle bu atölyelerde bindi sunuyoruz. ‘Bir fırça üstelik sen at’ kampanyasında öğrencilere destek sunmaya bitmeme edeceğiz” dedi.

Gösterici öğretmeni Hamit Birey ise deprem bölgesinde yaşananları unutamadıklarını ve bu bölgelerde kullanılmamış yapılacak okulları fırçalarıyla süslemeye hazır olduklarını belirterek “Hareket bölgesinde aktif çocuklara renk katabilmek yerine kişi boya ve fırçalarımızla, orada yapılacak eskimemiş okullar ve duvarları safiha adına bezeklemek amacıyla elimizden mevrut katkıyı vermeye hazırız. Öğrencilerimizin hazırladığı 25 tabloyu valiliğin 3 dönme sürdüreceği kermese sunduk. Sağlanacak gelirin tümünü zelzele belgesine bağışlayacağız” diye niteleyerek konuştu.

Kılık bölümü öğrencilerinden Simay İpek birlikte kampanyada saha almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Şu an deprem bölgesinde kıvrak insanlar üzere okulda çalışmalar yapmaktayız. Depremzedelere bir umut olabilirsek hangi bahtiyar bize” dedi.

Share: