Öğrencilerin yaptığı tabloların geliri, depremzedelere bağışlanacak

BATMAN TOBB Adamakıllı Sanatlar Rum Lisesi Resim Bölümü öğrencilerinin ‘Bir fırça birlikte sen at’ sloganıyla resmettiği 25 safiha, valilik koordinesinde planlı kermeste sergilendi. Tabloların satışından elde edilecek sağlık, depremzedeler amacıyla bağışlanacak.

Batman TOBB Iyice Sanatlar Rum Lisesi Kılık Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları tablolar, depremzedeler için satışa çıkarıldı. ‘Bir fırça da sen at’ sloganıyla öğrencilerin resmettiği 25 tabela, Batman Valiliği koordinesinde düzenlenen kermeste sergilendi. 10 suret öğretmeni ve 150 öğrenci ile yetişek-öğretimin sürdüğü okulda resmedilen tabloların satışından elde edilecek gelirin, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedeler için bağışlanacağını anlatan ekol müdürü Veysi Aksoy, “Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle gelişigüzel ülkemizin muammer olduğu hınç zımnında depremzede ailelere yüklenmek amacıyla katkı sunmaya hazırız. Batman Valiliği’nin koordinesinde düzenlenen kermeste saha aldık. Yaptığımız tablolarımızı satışa çıkararak depremzedelere destekte bulunmaya çalışıyoruz. 25 tablomuzu satışa sunduk. Elimizde haddinden fazla sayıda tablo var ve mevcut tabloların satışının gerçekleşmesi halinde gene ilave katkı yapabiliriz. Suret atölyelerimiz var. Bu atölyelerde yapılan çalışmalarla hareket bölgesindeki ailelere ve çocuklarımıza temas kalem katkıyı sunmaya hazırız. Atölyelerimizi deprem bölgesinden mevrut çocuklara bile açmaya hazırız. 10 suret öğretmenimiz ve 150 kılık öğrencimiz var. Mektepli ve öğretmenlerimizle bu atölyelerde bindi sunuyoruz. ‘Bir fırça üstelik sen at’ kampanyasında öğrencilere bindi sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Fotoğraf öğretmeni Hamit Birey ise yer sarsıntısı bölgesinde yaşananları unutamadıklarını ve bu bölgelerde eskimemiş yapılacak okulları fırçalarıyla süslemeye hazır olduklarını belirterek “Yer Sarsıntısı bölgesinde güçlü çocuklara boyut katabilmek yerine kendi boya ve fırçalarımızla, orada yapılacak bakir okullar ve duvarları tabela namına bezeklemek amacıyla elimizden gelen katkıyı vermeye hazırız. Öğrencilerimizin hazırladığı 25 tabloyu valiliğin 3 aktarılma sürdüreceği kermese sunduk. Sağlanacak gelirin tümünü deprem belgesine bağışlayacağız” diye konuştu. Gösterici bölümü öğrencilerinden Simay İpek dahi kampanyada vadi almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Şu an yer sarsıntısı bölgesinde yaşayan insanlar amacıyla okulda  icraat yapmaktayız. Depremzedelere ayrımsız düş olabilirsek hangi bahtiyar bize” dedi.

Share: