Okan Gaytancıoğlu: Ayrıntılar Çıktı Oyuncak Alamaz Arkaç Geldiler

ERGİN YILDIZ

CHP Edirne Mebus Okan Gaytancıoğlu, Edirne’üstelik ayrımsız oyuncak dükkanını görüşme etti. Oyuncaklara gelen zamlara dikkat çekici Gaytancıoğlu, “Torunlar, daha çok oyuncak alamaz arkaç geldiler. Aileler, çocuklarına bırakın tost parasını, oyuncak parası zaten vermiyorlar. Tost parası birlikte veremiyorlar. Geleceğimiz kaba” dedi.

Okan Gaytancıoğlu, zaman Edirne’da oyuncakçı Ahmet Budak’ı müzakere etti. Gaytancıoğlu, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“IĞ ŞEKER HASTALIĞI 2 LİRADAN, 12 LİRAYA YÜKSELDİ”

“Oldukça çocukların vazgeçemediği malzemeler oyuncaklar. Ahmet Abi bile oyuncak satıyor. Çok artmış fiyatlar. Bu tabanca güzeşte sene hangi kadardı? Deminden 30 liralık. Şu süt kuzusu, şu zaman 110 teklik, sabık sene 30 liraydı. Buraya, ekol var geçenlerde. Dallar herhangi bir sabah gelirken şu iğ şekerlerden alıyor. Siz de satıyorsunuz. Geçen yıl hangi kadardı? 2 lira. Deminden 12 liralık. Tabii şeker hastaliği içinde, arttı; içindeki plastik arttı. Taşıma, ambalaj; hepsi arttı. Evet kollar bundan sonra alışveriş yapabiliyor mu harçlıklarıyla? Bunların hiçbirini alamaz. Ihtimal 5 liraya bu tabancayı alıyordu. Banal bebekler güzeşte yıl 15 liraydı, deminden 35 liralık. Yani siz, torunlar amacıyla üzülüyor musunuz? Ihtimal müft verdiğiniz dahi vardır. Dallar, imdi oyuncak alamaz ağıl geldiler. Aileler, çocuklarına bırakın tost parasını, oyuncak parası filhakika vermiyorlar. Tost parası de veremiyorlar. Geleceğimiz kaka.”

Esnaf Ahmet Budak ise gelgel gücünün düştüğünü belirterek, “Gibi değil. Haddinden Fazla zorlanıyor füru. Iktisat bitti. Neden derseniz? Yavru alamıyor. Alım gücü azaldı. Babası sabahtan kalkıyor, çocuğa 5 teklik veriyor. 5 lira, bitti yani. Tabiatıyla kim üzülüyorum. O torunlar bizim çocuklarımız” dedi.

Share: