Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan Açıklaması

Afyonkarahisar’da Okçular Vakfı eliyle düzenlenen Malazgirt’ten Kocatepe’ye Zaferin İzinde Programı matbuat toplantısında konuşan Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, “Büyük Taarruzla ilişkin kendisine o çağ 100 yıl evvel Palikarya arkasına garp ittifakını alarak bu topraklardaki emellerini akdetmek istedi. Hamd olsun akim oldu. Amma bu emellerinden vazgeçmediklerini çokça şükür kim hatırlatıyorlar” dedi.

Afyonkarahisar’da Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçuluk Vakfı marifetiyle planlı Malazgirt’ten Kocatepe’ye Zaferin İzinde Okçuluk Müsabakaları gerçekleştirildi. Etkinliğin ikinci gününde düzenlenen matbuat toplantısında Okçular Vakfı Umumi Başkanı Haydar Ulvi Şans’ın açım konuşmasının arkası sıra protokol üyeleri birer istişare yaptı.

Daha bilahare Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Malazgirt ile Iri Taarruzun yıldönümünün ayrımsız güne denk gelmesinin ders niteliğinde olduğunu belirterek, “Bu toprakları biz Malazgirt’te yurt yaptık ve 851 sene bilahare buna kastedenlerin makro girişimlerinden benzeri tanesine tanık olduk. Yani 851 sene sonra tığ o iradeyi yeniden göstererek, o Malazgirt ruhunu yeniden tehir etmek için bu toprakları bizden kabul etmek isteyenleri aynı nöbet elan püskürttük. ve Büyük Hücum bu püskürtmelerinden genişlik şişman, yeryüzü sonuncularından tıpkısı tanesi. Tığ Malazgirt’i 5 yıldır hep ülkeye haykırırken, baştan hatırlatmaya çalışırken henüz degaje anlamda anlaşılmasına gayret gösterirken tamda o Şişman Taarruz ruhunun enerjik kalması amacıyla bunu yapıyoruz. Gene kısaca 800 sene İspanya toprakları İspanya, Portekiz’e İber yarımadasında Müslümanlar hükmetmiş. Çokta istikbal tıpkısı uygarlık kurmuşlar. Bilimde, fende, teknolojide, edebiyatta şişman işler eden nazik medeniyet kurmuşlar. Ama 800 yıl sonradan bir tane kalmayıncaya büyüklüğünde şişman bire bir hovarda Avrupalılar oradaki Müslümanları kazımaya çalıştılar kim 800 sene sonradan İber yarımadasında takkadak gâh mimarlık eserden ayrıksı ayrımsız şeyden bahsedemiyoruz” dedi.

“Bu topraklarda gözü olanların emellerinden vazgeçeceklerini katiyen düşünmemeliyiz”

Bu topraklarda gözü olanların emellerinden katiyen vazgeçmeyeceğini hatırlatan Erdoğan, “Gençlerimize şunu hatırlatmak istiyorum, şurası ifşa etmek istiyorum; zahir kim Iri Taarruz başarılı olmasaydı bu toprakları bizden almaya kastedenler liyakatli olacaktı. Bu topraklarda gözü olanların emellerinden vazgeçeceklerini asla düşünmemeliyiz. O gün 100 yıl önce Yunan arkasına mağrip ittifakını alarak bu topraklardaki emellerini akdetmek istedi. Hamdolsun başarısız oldu. Amma bu emellerinden vazgeçmediklerini çokça şükür ki hatırlatıyorlar, çok şükür kim gene kamuoyunda takip edebiliyoruz. Onun için bu tevafukla, bu mesajı kamuoyuna yeniden uyarmak istiyoruz. Malazgirt’in 951 yıldönümünü anarken, Alparslan’ı gençlerimize anlatırken bağımlı kim 1922 26 Ağustos Kocatepe’den başlayan Büyük Taarruzunda hangi kadar bağlantılı, hangi kadar tıpkısı birinden ayrılmaz iki tarihin dönüm noktası olduğunu ve Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk ve silah arkadaşlarını, onlarla bu arada cephede kahramanlıklar sergileyen o kahramanları hatırlatacağız” diye niteleyerek konuştu.

Programda Bilal Erdoğan ve protokol üyeleri tarafından ok atılmasının ardından okçuluk müsabakalarında dereceye giren çocuklara kupaları ve ödülleri verildi.

Programa Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Reisi Mehmet Efe, Afyonkarahisar milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ulu Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, YANLIŞSIZ Parti İl Başbuğ Vekili Selcen Hıdıroğlu, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Genel Başkanı Haydar Ulu Talih katıldı. – AFYONKARAHİSAR



Share: