Okul Sporları Bayburt Mıntıka Şampiyonası başladı

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanı olan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen öncülüğünde başlayan tesisleşme çalışmalarının sonucu olan Bowland Bowling Salonunda 9-11 Aile tarihleri süresince bitmeme edecek olan Okul Sporları Bayburt Havza Şampiyonası, planlı törenle başladı.

Rektör Türkmen’in heyecana ortak olduğu şampiyonaya Karadeniz ve Şark Küçük Asya bölgesinde 13 değişik şehirden, tendürüst rical kategorisinde on okuldan 96 ayvaz sportmen katılırken canlı kızlar kategorisinde on bire bir okuldan 90 kız sportmen ortaklık sağlayacak.

Rektör Türkmen; “Bowling kültürünün henüz olgunlaşma evresinde olduğu şehrimizde bir bent oluşmasına tanıklık etmek, bahtiyarlık donör. Çünkü bire bir spor disiplini ne kadar er hoşnutluk hitap ediyorsa o kadar ana salıyor demektir. Bowlingin benzeri toyluk sporu olması için üniversitemiz benzeri hat üssü olacaktır. Müsabakalarda emeği güzeşte Spor Bilimleri Fakültemiz akademisyen ve öğrencilerine, bu adamakıllı organizasyon üzere teşekkür kıymet, müsabakalarda yarışacaklara başarılar dilerim.” dedi. – BAYBURT

Share: