OLDUKÇA SÜLEYMAN’IN HAYALİ, LAVANTA TARLASI SAHİBİ TUTMAK

BURDUR’un Karamanlı ilçesinde seracılık eden ailesiyle birlikte zihayat 13 yaşındaki Süleyman Civcer, hayalinin lavanta tarlası sahibi oluşmak olduğunu söyledi.

Yaklaşık 3 sene evvel ABD’deki akademik kariyerini bırakarak susuz tarım boşaltmak amacıyla memleketi Burdur’un Karamanlı ilçesine gelen Aynur Kraliçe Haysiyet’un fabrikasının bulunduğu bölgede ailesiyle birlikte kendilerine ait serada etkin Süleyman Civcer, bu sene Aynur Kraliçe Itibar’dan lavanta fidesi satın aldı. Yetiştirdiği lavantaları Saygınlık’a ilişik fabrikada distile ederek yağını çıkaran Civcer, bu yağları satarak okul masraflarını çıkarıyor.

Lavanta fidelerini ithaf etmek istediğini fakat Süleyman’ın akseptans etmediğini ve parası ile fide satın aldığını belirten Aynur Kraliçe Değer, “Üç yıldır Burdur’un Karamanlı ilçesinde susuz tarım yapıyoruz. Burada oldukça bire bir üstelik fabrikamız var. Distilasyon makineleri ile bitkilerimizin yağını çıkarıyoruz. Süleyman üstelik bu projeyi 3 yıldır çokça yakından izlem ediyor. Bu sene ilk kez benden fide satın kabul etmek istedi, hediye etmek istedim ama kabul etmedi. Parasıyla satın ahzetmek istediğini söyledi. Biriktirdiği para ile lavanta fidesi satın aldı. Fideleri bizden gördüğü şekilde yetiştirdi. Elan sonra o dahi hasat döneminde lavantalarını kesti, fabrikamızda makinelerde yağını çıkardı, şişeledi, etiketledi ve antagonist satışa çıkardı” dedi.

Süreci sosyal iletişim araçları hesabında paylaştıktan sonra birçok kişinin konuyla ilgilendiğini söyleyen Haysiyet, şöyle dedi: “Ego bunları içtimai medyada paylaştıktan sonra Türkiye’nin gelişigüzel yerinden ve yurtdışındaki Türk vatandaşlarımız sağolsunlar haddinden fazla ilgilendiler Süleyman’ın bu girişimciliği ile. Bir beyefendi ona bizden satın aldığı fideleri dürü etti, peşinden da Türkiye’nin değme yerinden abileri ve ablaları Süleyman’a esas gönderdi. Saksıda iaşe etmek istiyor çünkü. Saksıda yetiştirdikten sonradan banal bir şirketi olacak Süleyman’ın da. Süleyman 13 yaşında amma onun bu girişimciliği ile kurum duyuyorum, o yüzden kendisini yedirmek istedim” dedi.

Ortaokul öğrencisi Süleyman Civcer dahi namına Aynur Ece Itibar’u denk aldığını belirterek, bindi olanlara teşekkürname etti. Civcer hayalinin gittikçe lavanta tarlası sahibi girmek ve zat fabrikasını yapmak olduğunu söyledi.



Share: