Oltulu dallar yüzme havuzuna kavuştular

Erzurum’un Oltu ilçesinde Gençlik Merkezi bahçesine yapılan seyyar havuzda 6-14 yaş arası dallar yüzme dersi veriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Erzurum Deneyimsizlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ve koordinasyonuyla hesaplı “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi çerçevesinde Erzurum Oltu İlçe Bilgisizlik ve Spor Müdürlüğü Oltu Gençlik merkezi bahçesinde seyyar havuz yaptırıldı. Yüzme kursunda 6-14 gözyaşı arası 500 çocuğa hizmet veriliyor.

Konu ile ilişkin açıklamalarda bulunan Oltu İlçe Spor Müdürü Ömer Bektaş, “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yüzme bilmeyen kalmasın projesi adı altında Deneyimsizlik ve Spor Bakanlığımız, Oltu ilçemize 8-16 ebadında seyyar havuz yaptırdı. Şuanda 500 mukayyet öğrencimiz var. Toplam 4 takım halinde yüzdürmekteyiz. 06-14 gözyaşı koyulmak için şuan müdürlüğümüz bünyesinde iki yüzme antrenörü, ikide birey kurtaran hizmet vermekte. Bu yaz tatilinde Oltu, Olur, Narman ve Şenkaya’da çocuklarımıza ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi çerçevesinde bindi vereceğiz. Havuzun ilçemizde yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Böyle benzeri imkanın kollar üzere domuzuna olduğunu kaydeden Ömer Kahraman, “Velisi bulunduğum mektepli şuanda havuzda, bize bu imkanları sağlayan spor müdürlüğümüze kıytırık teşekkür ederim. Çocukların yoğun sıcaklarda serinleyip etkinlik oluşturmasına, yüzmeyi öğrenmelerini sağlayıcı herkese çok teşekkürname ederim. Çocuklarımız telefonlardan internetten uzak kalıyorlar. İnşallah imdi daha gani projelere imza atarlar” şeklinde konuştu. – ERZURUM



Share: